Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Snijeg napravio saobraćajni kolaps u BiH, vozači ogorčeni: “Znaju naplatiti za autoput, ali ga ne znaju očistiti”

Preporučeno

Iako snijega na kolovozu ima i u nižim predjelima, znatno je otežano saobraćanje preko planinskih prevoja.

Intenzivne sniježne padavine koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju usporile su saobraćanje na većini puteva.

Vozači u Bosni i Hercegovini ogorčeni su na nadležne osobe koje je iznenadio prvi snijeg ove godine. “Autoput A1 nije nikako očišćen a uredno se naplaćuje” – tvrde vozači.

VEZANO: Snijeg opet iznenadio službe: Autoput prema Mostaru slabo očišćen, a padavine uveliko otežavaju saobraćaj

Upravo se čita:  Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna, evo koliko će koštati ulaznice

Iako snijega na kolovozu ima i u nižim predjelima, znatno je otežano saobraćanje preko planinskih prevoja.

Foto: Crna Hronika

Izdvajamo puteve: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Sarajevo-Konjic-Jablanica, Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići od 08:30 sati zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic. Sniježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Posušje-Jablanica (Blidinje).). Zbog loših uvjeta za vožnju trenutno je obustavljen saobraćaj na dionici Rakitno-Blidinje.

Upravo se čita:  Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt posjetio kompleks Ravne u Visokom
Foto: Crna Hronika

Na svim dionicama preko prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca. Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Upravo se čita:  Kalesija bogatija za tri doktora medicine: U samo deset dana diplomirale Alisa, Lejla i Nerma
Foto: Crna Hronika

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj preko graničnog prelaza Izačić-Ličko Petrovo Selo obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas