Nedjelja, 21 srpnja, 2024

So na ranu žrtvama uoči Dana bijelih traka: U Prijedoru se danas slavi “dan odbrane od muslimana i Hrvata”

Preporučeno

U 11.00 časova krenuće defile ulicama Prijedora do Trga majora Zorana Karlice gdje su predviđena obraćanja zvaničnika i kulturno-umjetnički program.

Iz Gradske uprave Prijedor pozvali su danas sve sugrađane da prisustvuju aktivnostima kojima se “obilježavaju 32 godine od odbrane grada od napada paravojnih muslimanskih i hrvatskih snaga, u kojem je poginulo 15, a ranjeno 26 boraca”.

Sinoć je u kinu “Kozara” prikazan film o 30. maju 1992. godine u produkciji RTRS-a, te uručene plakete grada Prijedora svim porodicama poginulih boraca i borcima koji su ranjeni toga dana.

Upravo se čita:  Povratnika Mehdina zadesila nedaća: Uginula mu krava od koje je živjela njegova porodica

U Crkvi Svete Trojice u 9.00 časova biće služen parastos za poginule borce, a potom položeni vijenci ispred spomen-ploče u zgradi Policijske uprave Prijedor, ispred spomenika “Za krst časni”, a potom će u spomen-kompleksu “Kameni cvijet” biti prislužene svijeće.

U 11.00 časova krenuće defile ulicama Prijedora do Trga majora Zorana Karlice gdje su predviđena obraćanja zvaničnika i kulturno-umjetnički program.

Upravo se čita:  Haos u Sarajevu: Preko 1400 ljudi tražilo Hitnu pomoć u posljednja tri dana, glavni uzrok ipak nisu vrućine

Sve ovo se dešava samo dan uoči obilježavana Dana bijelih traka, koji će i ove godine u Prijedoru biti obilježen 31. maja (petak).

Sa bijelim trakama oko ruke organizatori će podsjetiti na nepostojanje spomenika ubijenoj djecu ovog grada, ali i drugim žrtvama i građanima nesrpske nacionalnosti koji su 1992. morali sebe, svoje kuće i stanove označiti bijelim zastavama.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas