Utorak, 5 prosinca, 2023

Šok na graničnom prijelazu: Platio veliku kaznu na već montirane gume na autu jer ih nije prijavio cariniku! Račun je bio koban!

Autor:GPM

Carinik je ipak napravio pregled vozila i pronašao račun od novih guma koje su u tom trenutku već bile montirane na vozilu.

Preporučeno

Jutros u 9:45 sati jedan putnik je platio kaznu na Graničnom prijelazu Maljevac jer nije carinskom službeniku prijavio nove gume koje je dan – dva prije kupio u Bosni i Hercegovini i montirao na svoje vozilo.

Naime, na pitanje carinika, da li ima nešto za prijaviti vozač je odgovorio da nema ništa osim ličnih stvari, piše GPM.

Upravo se čita:  Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!

Carinik je ipak napravio pregled vozila i pronašao račun od novih guma koje su u tom trenutku već bile montirane na vozilu.

Foto: GPM

To je Carinski prekršaj za kojeg vozač nije znao i nije bio upoznat da se to mora prijaviti na granici, jer da sam znao nebi račun držao kod sebe, navodi za naš Portal Gpmaljevac.com.

Upravo se čita:  Kako je samozvani psiholog i teolog rasturio Damiru Muharemovićevu porodicu: Udata Enisa se “šerijatski” udala za Edina Tulu i ostavila petero djece!

Vozaču je Carinski službenik zbog carinskog prekršaja izdao prekršajni nalog u visini od 322 eura sa troškovima jer vozač nije prijavio gume “SAVA Eskimo”, navodi se u prekršajnom nalogu!

Foto: GPM

Dakle račun ovih guma je bio koban po novčanik za vozača. Svaki novi dio za automobil (montiran ili ne) ste dužni prijaviti carinskom službeniku na granici, a u nastavku pogledajte još jedan slučaj od ranije gdje je vozač kažnjen zbog velikog servisa kojeg nije prijavio na granici:

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo