Utorak, 23 srpnja, 2024

Šok u BiH: “Policija je nezakonito prisluškivala hiljade građana”

Preporučeno

Načelnik Obavještajnog sektora Službe krim policije Federalne uprave policije Zoran Čegar kazao je da je pod bivšim ravnateljem Zoranom Miletićem nezakonito prisluškivano “na tisuće ljudi”, piše mostarski Dnevni list.

prisluskivanje– Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je Miletić bio ravnatelj Federalne uprave policije: tajnog praćenja političara i visokih dužnosnika, praćenja njihovih žena i ljubavnica, montiranih procesa – kaže Čegar za mostarski Dnevni list na pitanje hoće li izdržati sada kada je krenuo u obračun s nezakonitostima, korupcijom i kriminalnom u policijskim redovima.

– Gotovo svakog dana ja nalazim spise koji su sklonjeni, a koji su pravljeni za kompromitiranje i ucjenjivanje visokih političkih i državnih dužnosnika – kaže Čegar i dodao da zna ostati šokiran kada vidi “čega sve tu ima”.

Na pitanje je li bilo i prisluškivanja telefonskih razgovora, Čegar odgovara da je “to posebna priča”. – FUP je po nalogu Miletića nezakonito i nelegalno pratio ogroman broj, na tisuće ljudi nezakonitim i nelegalnim prisluškivanjem njihovih telefonskih razgovora i praćenje i presijecanjem komunikacija – tvrdi Čegar te dodaje da kada završi sa svim poslom, pozvat će vlasnike mobitela i telefona koji su nezakonito prisluškivani i tražit će da zajedno s njim podnesu tužbu sudu kako bi se akteri i nalogodavci procesuirali.

– Policija nije i više neće biti ničije privatno sredstvo za poigravanje građanima – zaključuje Zoran Čegar

(Večernji.ba)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas