Petak, 1 prosinca, 2023

Šok u Tuzli: Tokom vožnje vidjeli zmiju u automobilu, spašavali ih vatrogasci

Preporučeno

U objavi na Facebooku iz PVJ Tuzla su istakli da je posao vatrogasaca dinamičan i da se u njemu nikad ne zna sa kakvim situacijama se moogu susresti.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla danas su imali nesvakidašnju intervenciju, kada su iz automobila izvukli zmiju.

Nesvakidašnja situacija se dogodila u krugu ispostave tuzlanskih vatrogasaca u Kreki.

Upravo se čita:  Dan državnosti: Google na početnu stranicu postavio zastavu Bosne i Hercegovine

Tako je u toku obavljanja redovnih aktivnosti vatrogasaca u krug vatrogasnog doma užurbano ušao automobil. Vozač i putnici panično su napustili vozilo, nakon što su tokom vožnje primjetili zmiju.

– U motornom prostoru ispod haube zavukla se zmija koju su primjetili tokom vožnje. Odmah smo ustanovili da je u pitanju naša domaća zmija smuk koja je kao što je opće poznato korisna u životinjskom lancu. Nakon što smo je pažljivo izvadili pustili smo je u prirodno stanište – istakli su iz PVJ Tuzla.

Upravo se čita:  Najavljen obilan snijeg i obilna kiša: Pred nama su turbulentne vremenske (ne)prilike

U objavi na Facebooku iz PVJ Tuzla su istakli da je posao vatrogasaca dinamičan i da se u njemu nikad ne zna sa kakvim situacijama se moogu susresti.

– Ali što je najbitnije mi smo tu da vam pomognemo u opsegu naših mogućnosti – istakli su vatrogasci, prenosi Tuzlainfo.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo