Petak, 1 prosinca, 2023

Šokantan istup Željane Zovko: “Komšić je na krilima priče džihadizma i ekstremizma osvojio treći mandat”

- Taj je isti Komšić na krilima priče džihadizma, priče ekstremizma, dobio i osvojio treći mandat. Ne postoji potreba za ekstremnim bošnjačkim političarem jer ga on dobro zamjenjuje, rekla je Zovko.

Preporučeno

Željana Zovko, hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu, ponovo je iznijela niz optužbi na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

– Prva i osnovna poruka koja je izašla iz EPP-a, od predsjednice Europskog parlamenta i predsjednice Europske komisije bila je oštra osuda terorističkog čina i masakra koji je Hamas učinio s civilima. Taj pogrom koji se desio je naišao na veliku osudu i veliko suosjećanje s Izraelom. Odmah je izvješena izraelska zastava na sjedištima EP-a i EK-a, rekla je Zovko u emisiji “1 na 1” na HTV-u.

Osvrnula se i na reakcije pojedinih europskih zemalja.

– Izuzetna frustracija, tuga i razočarenje da se politizira nešto što je čin za najveće osude, rekla je Zovko.

Upravo se čita:  Cvijanović: Tražit ću na Predsjedništvu informaciju o Helezovim navodima, a u narednom periodu i o radikalnim islamskim pojavama

Smatra da su neki propustili priliku da pokažu žaljenje i suosjećanje s izraelskm narodom.

– Banalizirali su čitavu priču organizacijom prosvjeda kao znak potpore Palestincima, što je naišlo na svaku osudu. Mi vidimo da se u Francuskoj dogodio teroristički čin, što ukazuje da se konačno mora adresirati pitanje antisemitizma koje je goruće pitanje u EU-u, istaknula je Zovko.

 

Zovko je komentirala izjavu Željka Komšića o napadu Hamasa.

– Taj je isti Komšić na krilima priče džihadizma, priče ekstremizma, dobio i osvojio treći mandat. Ne postoji potreba za ekstremnim bošnjačkim političarem jer ga on dobro zamjenjuje, rekla je Zovko.

Upravo se čita:  Ministar Helez: U RS-u postoje kampovi za obuku paravojnih formacija, vode ih Rusi

– Taj isti Komšić nije nikada osudio ritualna ubojstva Hrvata u srednjoj Bosni, nikada nije pozvao da se do kraja istraže odvođenja i ubojstva Hrvata u Bugojnu, nikada nije potegnuo pitanja što se dogodilo u dolini Neretve, nikada nije potegnuo pitanje o postavljanje bombe u Mostaru 1997., kazala je ona.

– Komšić relativizira patnju i progon Hrvata iz BiH i pokušava je gurnuti u zaborav kako se ne bi ispitali zločini za koje su odgovorni oni koji su njega doveli na poziciju člana Predsjedništva BiH.

Nikada nije ništa politički ostvario niti je njegova stranka nešto posebno ostvarila. On je tu samo kao figura, trbuhozborac svega radikalnoga što sprječava BiH da ide ka putu pomirenja, raščišćavanja povijesne istine i svega što je dovelo do razdvajanja zajednica u BiH, rekla je Zovko.

Upravo se čita:  Upozorenje prvog čovjeka NATO-a: "Rusija sije razdor u Bosni i Hercegovini"

– Svojim istupima ponižava i banalizira instituciju člana Predsjedništva. Komšić sablaznim jezikom koji koristi spušta BiH na razinu čaršijskog govora. Vas funkcija obvezuje da se ponašate sukladno njoj. Ako se ne ponašate, apsolutno nije primjereno da sjedite na tom mjestu. Njemu odavno nitko nije uspio pokazati vrata. On je najveća pogreška i uteg Bošnjacima i međunarodnoj zajednici koja ga još uvijek drži i trpi tu, kazala je Zovko.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo