Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Šokantna ispovijest: ‘Silovana sam i napastovana u kampu Arnauti’ (Video)

Preporučeno

Nakon što je Nerminu, pet puta u ratu ranjavanom bivšem borcu pritekao u pomoć Zeničanin bez reputacije, bez priznanja, koji nije želio da mu se objavi ime, ponudio privremeni smještaj, obišli smo porodicu Huseinspahić i snimili šokantnu ispovijest njegove supruge koja je napastovana i silovana u kampu Arnauti – javlja Akcija građana

Halilovic_i_nermin_huseinspahic_RVI Nermin Huseinspahić Dugi, njegova nevjenčana supruga Zlatka Halilović te njihovo dvoje djece A (16) i A (14) izbačeni su na ulicu 16.01.2013 godine. Općina Zenica nije nudila Nerminovoj porodici alternativni smještaj jer su ranije bili “bespravni korisnici”.

Upravo se čita:  Duge kolone vozila na više graničnih prelaza, posebno ka jugu: Očekuju su gužve na cestama u BiH

Narim, pet puta ranjavani pripadnik 303. viteške brigade, nosilac pismene pohvale Alije Izetbegovića, prilikom deložacije u januaru je naglasio da “prvi put kaže da mu je žao što je četiri godine proveo u šumi, umjesto da krade kao oni što sad bezbrižno žive u svojim stanovima”.

– Slali smo papire u socijalno, Općinu, Kanton, dokazivali da su nam u kampu Banlozima Romi isjekli vodu, razbili stakla, pokrali stvari, napali djecu, pokrali sve do posljednje stvari, namještaj. Imamo policijske zapisnike o tome. U kampu Arnauti supruga je napastvovana i silovana. I uz to ima PTSP, liječena je više puta u bolnici – kazao je tada.

Upravo se čita:  Nakon 34 sata borbe vatrogasci ugasili požar kod Mostara

Nermin Huseinspahić koji je u međuvremenu aplicirao za pomoć u stambenom zbrinjavanju, kaže da mu je jedina nada ministar za boračka pitanja ZDK-a Ekrem Tuka, obećao mu je pomoći i čvrsto vjeruje u njegovo obećanje…
(Akcija građana)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas