Srijeda, 17 srpnja, 2024

Specijalci upali u kuće Elmedina Karišika i Seida Hadžibajrića koje je tužilac Džermin Pašić nedavno pustio na slobodu

Autor:Patria

Preporučeno

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić hapšeni su u maju prošle godine u okviru akcije Start koja je realizirana pod nadzorom Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo upali su jutros u kuće i stanove Elmedina Karišika i Seida Hadžibajrića zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa pranjem novca, saznaje Istraga.ba.

Akcija se provodi po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, a Karišik i Hadžibajrić su činili organiziranu kriminalnu grupu zajedno sa pritvorenim bivšim načelnikom Općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem, te sa Sanijem Al Murdom i njegovom sestrom Barbarom Pekić. Al Murda i Pekić su u bjekstvu.

Upravo se čita:  U koje države građani BiH mogu ući sa ličnom kartom? Ako vam ističe pasoš, dobro je znati ovo!

Podsjetimo, Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić hapšeni su u maju prošle godine u okviru akcije Start koja je realizirana pod nadzorom Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo. Tada su još uhapšeni Ibrahim Hadžibajrić i njegova saradnica sekretarka Općine Stari Grad Alma Destanović. Hadžibajrić stariji i Alma Destanović su ostali u nadležnosti Tužilaštva KS, dok su Karišik i Seid Hadžibajrić bili pod istragom Tužilaštva BiH, odnosno državnog tužioca Džermina Pašića.

Upravo se čita:  Predstavnički dom PSBiH usvojio budžet, na potezu Dom naroda

Dok je Tužilaštvo KS sve vrijeme u pritvoru držalo Ibrahima Hadžibajrića, državni tužilac Pašić je odlučio da se ne protivi puštanju Elmedina Karišika i Hadžibajrića mlađeg.

Naime, poduzetnik Karišik pušten je iz pritvora nakon što je Sud BiH prihvatio prijedlog njegove odbrane da položi kauciju u iznosu od 346.000 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas