Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Specijalni savjetnik zapovjednika EUFOR-a za policijske agencije posjetio Graničnu policiju BiH

Nemojte propustiti

Direktor Kuprešaković i pukovnik Flocon ocijenili su dosadašnju saradnju Granične policije i EUFOR-a uspješnom

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je danas u posjetu specijalnog savjetnika zapovjednika EUFOR-a za policijske agencije, pukovnika Francuske žandarmerije Yvesa Flocona, sa svojim suradnikom EUFOR-ovim časnikom za vezu s policijskim agencijama Alešom Perkom.

Direktor Kuprešaković je iskazao zadovoljstvo i dobrodošlicu pukovniku Floconu i časniku Perki u Graničnu policiju BiH i predstavio rezultate rada GPBiH u proteklom razdoblju. Tokom sastanka su razgovarali i o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini te nezakonitim migracijama, prilikom čega su razmijenili važne informacije i iskustva iz navedenog područja.

Upravo se čita:  Ko je uhapšeni općinski vijećnik u Novom Gradu?

Direktor Kuprešaković i pukovnik Flocon ocijenili su dosadašnju saradnju Granične policije i EUFOR-a uspješnom te je dogovoreno da će ista biti dodatno unaprijeđena. Na kraju sastanka su usuglašeni modaliteti nastavka saradnje i zajedničke aktivnosti u idućem razdoblju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo