Subota, 2 ožujka, 2024

Spremite kišobrane i kabanice za najluđu noć: Meteorolozi objavili kakvo vrijeme možemo očekivati

Preporučeno

Početkom naredne sedmice (25. decembar) prognozira se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. U kotlinama je izgledna magla, a u urbanim područjima smog.

Prvog dana astronomske zime u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme sa slabom kišom u nižim i snijegom i susnježicom u planinskim područjima, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Od subote izgledno je stabilno vrijeme s puno oblaka. Jedino je u Hercegovini moguće da padne malo kiše u prijepodnevnim satima. U nedjelju pretežno oblačno s jutarnjom maglom u Bosni.

Minimalne temperature zraka variraće od dva do osam stepeni Celzijusa u Bosni, na području Hercegovine od šest do deset. Najviše dnevne temperature između devet i 14 stepeni u Bosni, do 17 na jugu zemlje.

Upravo se čita:  Efendija Velić povodom Lejletul-berata: Noć kada Allah oprašta grijehe i spušta milost

Početkom naredne sedmice (25. decembar) prognozira se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. U kotlinama je izgledna magla, a u urbanim područjima smog.

Stabilno i suho prema raspoloživim sinoptičkim materijalima zadržaće se tokom čitave sedmice.

Od srijede (27. decembar) se očekuje više oblaka, koji će u većoj mjeri ili potpuno prekrivati nebo. U noći sa nedjelje na ponedjeljak (31. decembar – 1. januar) prognozira se kiša.

Upravo se čita:  Novi detalji akcije "Mardelj": Tužilaštvu prijavljeni direktor i komandir zatvora u Bijeljini

Temperature zraka su iznad uobičajnih za ovo doba godine. Mraz je moguć samo u višim područjima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas