Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Sramota: Trudnicu ujeo pas, ljekari je “šetali” od šaltera do šaltera!

Preporučeno

Umjesto da pacijentkinji daju antitetanus, ljekari su M. J. iz Hitne pomoći poslali u Dom zdravlja, pa na Kliniku za infektivne bolesti i u Urgentni centar. Vakcinu primila 24 sata nakon ujeda!

trudnicu ujeo pasTrudnu Beograđanku M. J, koju je ujeo pas lutalica, ljekari iz nekoliko medicinskih ustanova pustili su da se skoro 24 sata “šeta” od šaltera do šaltera, a da joj nisu dali vakcinu antitetanus!
– Šetala sam, pa sam u jednom trenutku sjela na klupu da odmorim. Odjednom, taj pas je skočio na mene i ujeo me ispod pazuha! Gospođa koja je u blizini prodavala voće jedva me je spasila! Mnogo me je boljelo, ali to i nije toliko važno, koliko to što sam se uplašila za bebu – kaže čitateljka Telegrafa.

Nakon incidenta koji se dogodio u naselju Voždovac, u blizini Visoke škole elektrotehnike i računarstva, ona je otišla u Hitnu pomoć.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

– Suprug mi je kod kuće očistio ranu, a potom su me u Hitnoj pomoći previli. Odatle su me uputili u voždovački Dom zdravlja, gdje je trebalo da primim antitetanus vakcinu – kaže M. J. i nastavlja:

– Tamo je počeo haos! Prvo mi je sestra na šalteru rekla da možda nije pametno da primim antitetanus zbog toga što sam u drugom stanju. Onda me je primila doktorka Vida Jovanović koja je, vjerovali ili ne, vikala na mene! Pitala me: “Zašto su vas poslali kod mene, zašto Vas na infektivnu nisu uputili”.

Našoj čitateljki doktorka je potom dala uput za Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

– Tamo je tek bilo strašno. Prvo sam nekoliko sati čekala u prostoriji punoj bolesnih ljudi, a onda me je konačno primila neka doktorka i prvo što me je pitala bilo je: “Čiji pas vas je ujeo?” i “Hoćete li da tužite grad?”. Konačno je uzela da me pregleda, fotografisala mi je ranu, ali mi je rekla da se radi samo o površinskoj rani – kaže M. J. i pokazuje nam fotografiju, napravljenu neposredno nakon ujeda.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Nju su zatim uputili u Urgentni centar, gdje ju je primio dr Stefan Korica.

– I on mi je rekao da je riječ samo o površinskoj rani. Previli su mi to i ponovo me uputili u Dom zdravlja. Pošto je već bilo kasno, narednog dana sam otišla u Dom zdravlja Voždovac. Srećom, tamo je bila druga doktorka, koja se čudila kako to da mi odmah nisu dali vakcinu. Nikom nije jasno kako su me pustili da čitav dan budem bez vakcine – žali nam se čitateljka.

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

Prema njenim riječima, dodatni problem je u tome što joj je konstatovana “površinska ogrebotina”, a zapravo se radi o ozbiljnom ujedu, o čemu govori i činjenica da ona već nekoliko dana svakodnevno ide na previjanje.

Kada smo u Domu zdravlja Voždovac pokušali da saznamo šta se dogodilo u ordinaciji dr Jovanović, u Pravnoj službi su nam rekli sljedeće:

– Koleginica koja se bavi zaštitom prava pacijenata nije tu, a naše radno vrijeme je do 13:30. Probajte sutra!

Jedina služba za koju naša čitateljka ima riječi hvale jeste Veterina Beograd.

– Oni su odmah izašli na lice mjesta, zvali su me da mi kažu da ga traže, ali da ne mogu da ga nađu. Zvali su me i narednog dana da mi kažu da su nastavili potragu – dodaje naša čitateljka.

(Telegraf)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas