Srijeda, 24 travnja, 2024

Sramota za uniformu: Vojnici Oružanih snaga BiH dilali drogu!

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Na osnovu naredbi općinskih sudova u Mostaru i Čapljini izvršeni su pretresi kuća i objekata koje koriste osumnjičene osobe, kao i pretres jednog vozila.

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK sinoć su, saznaje portal “Avaza”, izveli veliku akciju s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga i uhapsili dvije osobe.

Kako je potvrđeno, na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, akciju su sproveli na području Mostara i Čapljine sa ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Slobode su lišeni T. T. (30) iz Mostara i R.R. (26) iz Čapljine. Zanimljivo je, potvrđeno je iz MUP-a HNK, da su obojica aktivni službenici Oružanih snaga BiH.

Upravo se čita:  Novi javni poziv za prevazilaženje energetske krize za građane BiH: Evo ko sve ima pravo na pomoć EU

– Prilikom lišenja slobode kod njih su pronađene sljedeće nedozvoljene materije: suha zeljasta tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu spid, te tablete koje asociraju na opojnu drogu extasy – naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na osnovu naredbi općinskih sudova u Mostaru i Čapljini izvršeni su pretresi kuća i objekata koje koriste osumnjičene osobe, kao i pretres jednog vozila.

Upravo se čita:  Transparency International o samovolji režima u RS-u: Otvara se prostor za kriminal i nekažnjavanje korupcije, a BiH se uvodi u neizvjesnost

– U pretresima kuća i prostorija koje koriste osumnjičeni su pronađeni dvije automatske puške, veća količina municije, kao i određena količina vojne opreme i određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na opojnu drogu exstasy – istakli su iz MUP-a HNK.

Upravo se čita:  Akcija “Piramida”: Više od 150 policajca vrši pretrese na 16 lokacija u BiH

Sa ovim događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Piramida”: Više od 150 policajca vrši pretrese na 16 lokacija u BiH

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su jutros realizaciju aktivnosti po operativnoj akciji kodnog naziva „Piramida“, čiji...

Još vijesti za vas