Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Srbija: Dva smrtna slučaja od gripa tipa A

Preporučeno

U Srbiji su registrovana dva smrtna slučaja koji se mogu dovesti u vezu sa virusom gripa tipa A, izjavila je Dragana Dimitrijević sa Instituta “Milan Jovanović Batut”.

imagesOba smrtna slučaja dogodila su se u februaru. U prvom slučaju preminula je osoba na području Beograda, a 13. februara preminula je osoba sa područja Novog Sada.

“Oba pacijenta su bili hronični bolesnici i oni su hospitalizovani zbog osnovne bolesti. Kod njih je potvrđen virus gripa, ali ponavljam oni su bili hronični bolesnici”, rekla je Dimitrijevićeva.

Upravo se čita:  Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Ona je navela da je na Klinikama za hematologiju i nefrologiju Kliničkog centra Vojvodine registrovana epidemija virusa gripa koja je danas prijavljena Institutu za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, javljaju beogradski mediji.

“Od 80 pacijenata, virus gripa tipa B registrovan je kod četiri pacijenta, a vgoregistrovan je kod 13 pacijenata”, rekla je Dimitrijevićeva i apelovala da građani izbjegavaju posjete bolnicama.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Ona je istakla da je epdemiološka situacija u Srbiji očekivana za ovaj period godine i da se preduzimaju sve mjere za sprečavanje epidemije.

Prema posljednjim podacima, do 10. februara, u Srbiji je zabilježeno 11.942 slučaja oboljenja sličnih gripu, što pokazuje i dalje srednju aktivnost virusa gripa sva tri tipa.

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas