Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Srbija: Poginuo učenik u Vrnjačkoj Banji

Preporučeno

Petnaestogodišnji učenik L.M. iz Bele Crkve stradao je na ekskurziji u Vrnjačkoj Banji. Dječak je pao sa drugog sprata nedovršenog hotela u kućište lifta.

hitna-srbijaPortparolka Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić objasnila je da je u 13.30 sati prijavljen nestanak 15-godišnjeg dječaka iz Bele Crkve koji je bio na eskurziji, a policijske ekipe su odmah izašle na teren.
Poslije sat vremena pronađeno je tijelo dječaka kod hotela “Zvezda 2”, navela je Nikolić.

Dječak je od petka u Vrnjačkoj banji bio na ekskurziji sa grupom učenika škole Dositej Obradović iz Bele crkve. Učenici je trebalo da krenu kući tokom popodneva, ali su prije polaska dobili dva sata slobodno za šetnju po gradu.

Upravo se čita:  Platili u Grčkoj "4 zvjezdice" i all inclusive, a kad su otvorili vrata sobe, ostali u šoku: Evo za šta su dali 1.700 eura!

Prema riječima učenika, desetak drugova, među kojima je bio i dječak koji je stradao, izdvojilo se od grupe i otišlo do nedovršenog hotela da pogleda Vrnjačku Banju iz te perspektive.

“U trenutku mu je zazvonio mobilni telefon, izdvojio se i ostao da razgovara, mi smo krenuli ka Fontani i shvatili da ga nema, pa smo obavijestili nastavnike, a oni su obavijestili policiju”, rekla je jedna od učenica, koja je među posljednjima vidjela L.M.

Na licu mjesta bila je sudija Višeg suda u Kraljevu Vesna Radomirović, koja je izjavila da je dječak najvjerovatnije pao sa drugog sprata nedovršene zgrade, a da će dodatne okolnosti ove tragedije biti poznate po okončanju istrage.

Upravo se čita:  Ova fotografija je nastala samo sat uoči masakra: Damira su voljeli, došao je da zamijeni kolegicu

“Dalja istraga će pokazati razlog kako se dijete našlo na tom mjestu, da li je nesrećan slučaj ili je bilo eventualnog guranja i kako je došlo do pada u taj dio objekta”, navela je Radomirović u izjavi novinarima i precizirala da je dječak pronađen u vodi visine 60 centimetara i da je bio okrenut glavom prema zemlji, odnosno ka vodi.

U trenutku nesreće, nastavnici i organizatori ekskurzije bili su u hotelu Fontana, gdje su učenici inače bili smješteni, i spremali se za povratak u Bijelu crkvu.

Upravo se čita:  Prazne vile i kuće s bazenima, vlasnik restorana na Jadranu: "Sezona je 40 posto slabija"

Mještani, koji žive u neposrednoj blizini hotela, kažu da to nije prvi slučaj i da je prošle godine još jedan učenik teško povrijeđen na istom objektu.

Načelnik odjeljenja Ministarstva prosvjete za Raški okrug Žarko Milisavljević izjavio je da pod hitno treba preduzeti sve mjere da bezbjednost djece tokom boravka na ekskurziji bude na najvišem mogućem nivou.

Mještani, koji žive u neposrednoj blizini hotela, kažu da to nije prvi slučaj i da je prošle godine još jedan učenik teško povrijeđen na istom objektu.

(Tanjug)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas