Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Srbija se sprema za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka

Preporučeno

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbjedni…”

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoljetni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su „zagazili u četvrtu deceniju“.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

Vučević je za današnji Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedjelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbjedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo“, rekao je ministar.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

On je kazao da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

„Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedjelje ili tri mjeseca, ili neki drugi period, apsolutno da“, rekao je Vučević.

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas