Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Srbin skratio penis od 24 cm: Riješio sam svoj veliki životni problem!

Preporučeno

Svaki zdravstveni problem u vezi s penisom muškarcima donosi veliku patnju. Čak i kada je, vjerovali ili ne, ta “druga muška glava” velika! Od tog poremećaja u vezi s veličinom penisa pati oko 10 posto muške populacije u Srbiji. Upravo to je dovelo Zorana M. (40) na operacioni sto, odnosno njegovih 24 centimetara.

Prvo je odbio svaki razgovor s reporterom portala Alo.rs. Predomislio se pred operaciju. Na kraju je ipak pristao, ali da mu se ne objavi prezime, odakle je i da mu se ne fotografiše lice.

– Da li biste vi voljeli da prisustvujem vašem ginekološkom pregledu – upitao je on.

– Zoran je vrlo hrabar i dugo se borio sa svojim problemom – kaže prof. dr Aleksandar Milošević, hirurg-urolog, koji spremno čeka sa svojom ekipom da anestezija počne da djeluje.

Prema njegovim riječima, u Srbiji je sve veći trend smanjivanja penisa.

– To je dobro, ako se uzme u obzir da 10 posto muške populacije pati zbog veličine tog organa. Izgleda da im se nešto desilo u glavi i više se ne skrivaju po svojim sobama, već hrabro dolaze da riješe problem. Zoran konkretno, ali i svi ostali pacijenti, godinama nije mogao da postigne zadovoljavajuću erekciju. Ranije je pio lijekove za potenciju, a onda je prestao. Povukao se u sebe. Izgubio samopoštovanje, samopouzdanje i počeo da izbjegava svaku indiciju seksualnog čina – priča Milošević, koji je doktorirao na liječenju veličine penisa.

Operacija samo što nije počela. Zoran je miran na stolu. Reflektori iznad su upaljeni. Hirurška ekipa je spremna. Zoranovi životni parametri su uredu. Kaže da jedva čeka da se sve završi.

Prethodno je prošao sve potrebne preglede kod psihijatra, endokrinologa i uradio neophodne analize pred operaciju. U lokalnoj je anesteziji i potpuno je svjestan svega što se dešava.

Tehničar Dragan Kostić od početka je sa srbijanskim timom genitalne hirurgije. O njemu kažu da je uvijek u sali, ali i da pomaže pacijentima i vodi računa o njima.

Praveći prvi rez, prof. Milošević navodi da je normalna veličina penisa u opuštenom stanju do osam centimetara, u erekciji od 12 do 14.

– Penisi veličine preko 17 centimetara u erekciji često ne mogu da je održe. Zoranov problem je 24 centimetra. Sada radimo redukcionu korporoplastiku. Otvaramo penis, rastavljamo ga na mokraćni kanal, tijelo i druge dijelove. Kod Zorana ćemo da “posuvratimo” tkivo. Smanjujemo njegov kapacitet. Suština je da se dobije manji “rezervoar” krvi, čime se postiže čvrstina. Operacija će trajati oko sat vremena – navodi Milošević.

Dodaje da će oporavak za radnu sposobnost trajati do tri dana. Bavljenje sportom moguće je poslije sedam dana, a prvi seksualni odnos nakon 30 dana.

Neće biti bolno poslije operacije, jer će Zoran dobiti lijekove protiv bolova, a ostat će hospitaliziran do 24 sata. Dobit će antibiotike narednih 10 dana da bi se spriječila infekcija.

– Ne boli me ništa sada – bilo je prvo što je Zoran rekao poslije završene operacije.

– Doktor mi je rekao da poslije 12 sati mogu da idem kući. Prvo previjanje mi je za dva dana. Kontrola za sedam dana, pa kroz mjesec dana definitivna. Uh! Lakše mi je! Nije bilo strašno. Strašniji ste bili vi – kroz smijeh kaže Zoran, koji se nada da je upravo uspješno riješio svoj veliki životni problem.

Nemojte propustiti

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Možda vas zanima i ovo