Subota, 20 travnja, 2024

Srna tvrdi: BN pokušao reketirati Dodika – Trišić: Napadnut sam

Preporučeno

Ima indicija da je vlasnik BN televizije Vlado Trišić pokušao da medijski reketira predsjednika RS Milorada Dodika”, tvrde iz Novinske agencije Srna.

TV-BN-zgrada

Trišić je od Dodika, nedavno, u telefonskom razgovoru tražio da sponzoriše BN televiziju sa 2.000.000 KM za 2013. godinu, da bi Dodik, kako je Trišić navodno rekao, “bio miran”. U protivnom, piše Srna, Trišić je Dodiku poručio da neće biti “najmirniji s najgledanijom televizijom”.

VEZANO: Milorad Dodik direktoru BN-a: J*** ti mater, imam dvije godine!

Upravo se čita:  Dodik nakon ročišta opet negirao genocid u Srebrenici, pa poručio: BiH je kolonija u kojoj žele da se pitaju stranci

Prema pisanju Srne Dodik je na tu ucjenu Trišiću dao odgovor koji se našao na “You Tubeu”.

Srna dalje navodi da je vlasnik BN televizije je, kao i drugi mediji, u akciji pomoći Vlade Republike Srpske kroz projekte, kako bi lakše podnijeli ekonomsku krizu i opstali, već dobio 400.000 KM.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Radio-televizije /RTV/ BN Vladimir Trišić odbacio je informaciju da je navodno tražio novac od predsjednika RS Milorada Dodika.

Upravo se čita:  Dodik najavio miting: Ne možemo živjeti s Bošnjacima koji nas non stop kleveću

“Nikada u istoriji svog postojanja BN televizija, niti ja kao direktor ni od koga pa ni od predsjednika RS nisam tražio novac”, saopštio je Trišić povodom informacija do kojih je došla Srna – da ima indicija da je vlasnik BN televizije pokušao da medijski reketira Dodika.

On je istakao da je prava istina da je napad na njega i BN Televiziju uslijedio nakon objavljivanja informacije koju objavljuju i svi drugi mediji, a “tiču se aktivnosti gospodina Dodika”.

Upravo se čita:  Poznato ko će zamijeniti Satlera u BiH

“O tome može da posvjedoči i snimak cjelokupnog telefonskog poziva gospodina Dodika upućen meni kao direktoru i glavnom i odgovornom uredniku, a čiji se tek jedan kraći izvod pojavio na nekim portalima”, naveo je Trišić.

On je dodao da je razgovor snimljen u cjelosti, upravo na konstataciju predsjednika Dodika, koji je rekao: “Snimi ovo i pusti u Dnevniku”.

“Vjerodostojnost razgovora mogu potvrditi i svjedoci koji su prisustvovali ovom telefonskom razgovoru”, ističe Trišić.

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas