Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Srpkinja i Bosanka ilegalno držale salon u Beču: Ubrizgavale botoks i filtere nacrno

Autor:Blic.rs

Nemojte propustiti

Austrijski ministar finansija Magnus Brauner oglasio se ovom prilikom i istakao da je hapšenje rezultat dobre saradnje službi.

Austrijska policija prošle sedmice upala je u stan u Beču u kom su Srpkinja i Bosanka imale ilegalni kozmetički salon, kako bi ženama ubrizgavale botoks i filere.

Najvjerovatnije je neko iz komšiluka obavijestio policiju o potencijalno ilegalnim radnjama u jednom od stanova u bečkom Šimeringu, jer su iz stana izlazile klijentice otečenih usana i jagodica.

Kada su policajci zakucali na vrata, s druge strane niko nije odgovarao, zbog čega su dobili nalog za pretres i vratili se na adresu, a kada su upali u stan, imali su šta i da zateknu. Nekretnina je bila pretvorena u ilegalni kozmetički salon, iako niko od prisutnih nije imao dozvolu za obavljanje kozmetičkih tretmana, niti je iko bio na listi Austrijskog ljekarskog društva.

Upravo se čita:  Haos u ruskom Belgorodu: Stanovništvo pobjeglo, hitno se evakuira nuklearno skladište

Ispostavilo se da je Srpkinja bila „hirurg“ koja je zakazivala preglede, a da joj je Bosanka, koja je inače stomatolog, asistirala vikendom, kada je i dolazila u Austriju. Da bi sve bilo još gore, u Austriji je stomatolozima zabranjeno korištenje botoksa (tačnije botulinum toksina) i davanje filera (poput hijaluronske kiseline) u oblasti kozmetike i estetike.

Prilikom pretresa stana, istražitelji su zaplijenili sve supstance koje su korištene prilikom tretmana, i to će biti iskorišteno kao dokaz u sudskom postupku. Osim toga, zaplijenjeno je 10.000 eura u gotovini, za koje se vjeruje da su stečeni ilegalnim radom.

Upravo se čita:  Policija traži atraktivnu kriminalku. Drogirala ga i pokrala Rolexe: 'Uzela je obje čaše. Pametno'

Uhapšenima se na teret stavlja da su počinile prevaru, nadriljekarstvo i prekršile Zakon za strance.

Austrijski ministar finansija Magnus Brauner oglasio se ovom prilikom i istakao da je hapšenje rezultat dobre saradnje službi.

– Ta saradnja dovela je do razotkrivanja i zatvaranja ovog ilegalnog kozmetičkog salona. Nastavit ćemo da preduzimamo dosljedne mjere protiv takvih kriminalnih aktivnosti u budućnosti, kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost građana. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovoj akciji – rekao je ministar Brauner, prenijeli su austrijski mediji.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo