Nedjelja, 21 travnja, 2024

Srpkinja i Bosanka ilegalno držale salon u Beču: Ubrizgavale botoks i filtere nacrno

Autor:Blic.rs

Preporučeno

Austrijski ministar finansija Magnus Brauner oglasio se ovom prilikom i istakao da je hapšenje rezultat dobre saradnje službi.

Austrijska policija prošle sedmice upala je u stan u Beču u kom su Srpkinja i Bosanka imale ilegalni kozmetički salon, kako bi ženama ubrizgavale botoks i filere.

Najvjerovatnije je neko iz komšiluka obavijestio policiju o potencijalno ilegalnim radnjama u jednom od stanova u bečkom Šimeringu, jer su iz stana izlazile klijentice otečenih usana i jagodica.

Kada su policajci zakucali na vrata, s druge strane niko nije odgovarao, zbog čega su dobili nalog za pretres i vratili se na adresu, a kada su upali u stan, imali su šta i da zateknu. Nekretnina je bila pretvorena u ilegalni kozmetički salon, iako niko od prisutnih nije imao dozvolu za obavljanje kozmetičkih tretmana, niti je iko bio na listi Austrijskog ljekarskog društva.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Ispostavilo se da je Srpkinja bila „hirurg“ koja je zakazivala preglede, a da joj je Bosanka, koja je inače stomatolog, asistirala vikendom, kada je i dolazila u Austriju. Da bi sve bilo još gore, u Austriji je stomatolozima zabranjeno korištenje botoksa (tačnije botulinum toksina) i davanje filera (poput hijaluronske kiseline) u oblasti kozmetike i estetike.

Prilikom pretresa stana, istražitelji su zaplijenili sve supstance koje su korištene prilikom tretmana, i to će biti iskorišteno kao dokaz u sudskom postupku. Osim toga, zaplijenjeno je 10.000 eura u gotovini, za koje se vjeruje da su stečeni ilegalnim radom.

Upravo se čita:  Bosanac na čelu maloljetničke bande koja je sijala strah po ulicama Beča: "Ili ću umrijeti ili ću dobiti doživotnu"

Uhapšenima se na teret stavlja da su počinile prevaru, nadriljekarstvo i prekršile Zakon za strance.

Austrijski ministar finansija Magnus Brauner oglasio se ovom prilikom i istakao da je hapšenje rezultat dobre saradnje službi.

– Ta saradnja dovela je do razotkrivanja i zatvaranja ovog ilegalnog kozmetičkog salona. Nastavit ćemo da preduzimamo dosljedne mjere protiv takvih kriminalnih aktivnosti u budućnosti, kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost građana. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovoj akciji – rekao je ministar Brauner, prenijeli su austrijski mediji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fuada nema od utorka, supruga Mevlida moli za pomoć: “Bolestan je od prošle godine”

Potrage za nestalim Fuadom Hadžihasanagićem nastavlja se i danas. Njemu se se svaki trag gubi od 16. aprila, kada...

Još vijesti za vas