Srijeda, 17 srpnja, 2024

Šta je Nihad napisao u oproštajnom pismu: Motiv očajničkog poteza nemogućnost pronalaska posla?

Preporučeno

Nakon samoubistva koje je skokom sa 13. sprata u tuzlanskom naselju Slatina izvršio 28-godišnji Nihad Čakišić, porodica i prijatelji i dalje u šoku i nevjerici pričaju o ovom nemilom događaju. Kao jedan od mogućih razloga samoubistva njegovi poznanici navode činjenicu da je već duže vrijeme bio nezaposlen. Nihad je bio sportista i ranije je radio u zaštitarskoj agenciji “Cobra”,

NihadCNihad je za sobom ostavio i oproštajno pismo koje je porodici dostavljeno sinoć od istražnih organa. Iako je posljednjih dana bio prilično šutljiv, prijatelji Nihada Čakišića govore da niko nije mogao naslutiti ovakvo nešto.

Upravo se čita:  Počast i cvijeće za žrtve genocida - Porodice pored tabuta, sve je spremno za dženazu

Čuo sam se s njim tog dana telefonom. Ništa iz razgovora nisam mogao naslutiti. Ponašao se kao i ranije. Jedan od naših drugova bio je s njim neposredno prije nego što će izvršiti samoubistvo. Također, ni njemu ništa nije bilo sumnjivo. Svi smo u šoku i nevjerici. Oproštajno pismo koje je ostavio iza sebe večeras (nedjelja navečer, op. a.) trebala bi otvoriti njegova porodica – kazao je Almir C., jedan od Nihadovih brojnih prijatelja, kako ga citira Dnevni avaz.

Upravo se čita:  BH Meteo: Evo koliko će još najmanje trajati toplotni talas!

Nihad je počinio samoubistvo u ulici Mirze Hadžimehmedovića u subotu oko 17 sati. Prema tvrdnjama njegovih poznanika, neposredno prije ovog događaja šetao je naseljem, da bi se potom popeo na terasu nebodera u ovoj ulici. Navodno je nekoliko minuta prije kobne odluke da skoči sjedio na terasi, a potom je skočio s nje.

slatina-samoubistvo9-600x366

“Svi smo u šoku, ne možemo da vjerujemo da je na ovakav način sebi oduzeo život, da našeg Čaketa više nema” u nevjerici i kroz plač govore Nihadovi mnogobrojni prijatelji i poznanici.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je došlo do lančane havarije na Balkanu 21. juna: Sve je počelo prekidima na dva dalekovoda

Evropska mreža operatora prenosnog sistema električne energije (ENTSO-E) objavila je da se lančana havarija 21. juna dogodila po iskakanju...

Još vijesti za vas