Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Šta je policija pronašla kod uhapšenog Karišika: Kakvu tajnu krije skupocjeni “Rolex”?

Preporučeno

U ovoj akciji uhapšeni su i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, te sekretarka Alma Destanović i njima je određen pritvor.

Sud BiH odredio je krajem prošle sedmice pritvor za četiri osobe uhapšene u akciji “Start”, a koje su proveli pripadnici MUP-a KS, prema nalogu tužilaštava BiH i KS.

Riječ je o uhapšenima Elmedinu Karišiku, vlasniku firme „Plaza“, Mehmedu Dediću, vlasniku kompanije “Arijans” Sarajevo, Seidu Hadžibajriću, sinu Ibrahima Hadžibajrića, i Emini Rogo, piše Avaz.

Upravo se čita:  Muškarac iz Visokog ogorčen: Pokvario mu se auto na putu iz Slovenije, umjesto 200 morao platit 1.200 eura

Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca, a razotkrile su ih Sky poruke.

U ovoj akciji uhapšeni su i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, te sekretarka Alma Destanović i njima je određen pritvor.

Istovremeno, Sud je donio rješenje o blokiranju novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija.

U pretresima su, između ostalog, pronađeni novac u iznosu od gotovo 200.000 KM u različitim valutama (44.950 KM, 64.950 eura, 11.195 AED, 11.450 RUB), skupocjeni nakit, tri pištolja, više stotina komada municije, 248 mašina za rudarenje kriptovaluta – vrijednost samih uređaja iznosi približno 1.200.000 dolara, te značajne količine sredstava u kriptovalutama.

Upravo se čita:  Detalji drame u Gradačcu: Prijetio majci, oduzet mu pištolj, prebačen na psihijatriju

Za devet fizičkih i šest pravnih lica Državna agencija za istrage i zaštitu izvršila je privremenu obustavu transakcija u ukupnom iznosu od 429.820 KM i 82.289 eura.

Privremeno je oduzeto i šest luksuznih putničkih motornih vozila (Audi, 2 Mercedesa, BMW, VW Tiguan, Peugeot).

Međutim, prema informacijama „Avaza“, sporni su pronađeni skupocjeni satovi, prije svega kod uhapšenog Karišika. Riječ je o satu „Rolex“, čija je serija limitirana.

Upravo se čita:  Oglasio se i vlasnik kuće na kojoj je radio majstor Muhamed: “Želim da javnost čuje i moju stranu priče, jer nije sve kako vam je servirano“

Provjerava se je li ovaj sat ukraden, a zatim putem crnog tržišta, za manje pare, završio u rukama mladog „biznismena“. Postoji sumnja da su članovi bande „Pink Panter“ ovaj sat ukrali u jednoj od stranih država. Ali je pitanje kako je završio kod Karišika. Vrijednost sata viša je od 50.000 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas