Srijeda, 21 veljače, 2024

Šta je sa radnicima kod privatnika? Budžetlije žele biti prvi u redu za 2.520 KM

Preporučeno

Sindikat očekuje da će Vlada Kantona Sarajevo postupiti po ovoj uredbi kako bi obezbijedila sredstva za isplatu pomoći radnicima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

Predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, Saudin Sivro, uputio je dopis premijeru Kantona Sarajevo, Nihadu Uku, tražeći isplatu pomoći za radnike obrazovanja u skladu s Uredbom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Također je zatražio potpisivanje Sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plata u 2024. godini.

U dopisu se navodi da poslodavac može izvršiti isplatu pomoći do 2.520,00 KM u skladu s Uredbom, a Sindikat očekuje da će Vlada Kantona Sarajevo postupiti po ovoj uredbi kako bi obezbijedila sredstva za isplatu pomoći radnicima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

Upravo se čita:  SIPA u predmetu protiv Debevca i Mehmedagića uhapsila jednu osobu, oglasilo se i Tužilaštvo

Također, naglašava se važnost potpisivanja Sporazuma o osnovici za obračun plata u 2024. godini kako bi se osigurala pravična i transparentna regulacija plata u sektoru obrazovanja.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas