Petak, 29 rujna, 2023

Priveden mladić koji je jučer autom udario u “Vječnu vatru”

Preporučeno

U srijedu se u samom centru Sarajeva, kod Vječne vatre, mogao vidjeti nesvakidašnji prizor koji je iznenadio prolaznike, ali i pripadnike MUP-a KS. Muškarac je vozio ulicom Ferhadija koja je praktično namijenjena samo za pješake, zatim je auto “parkirao” uz “Vječnu vatru”, te izazvao manji požar i curenje plina, pa su morali reagirati vatrogasci i “Sarajevogas”

Derviš Šutković (Foto: Facebook)
Derviš Šutković (Foto: Facebook)

Naime, sin Muje Šutkovića, vlasnika hotela Sarajevo, Derviš Šutković, upravljajući Mercedesom ML oštetio je četiri automobila, dva na području općine Centar i dva u Starom Gradu, da bi na kraju vozilom udario u Vječnu vatru.

Upravo se čita:  Tragedija u Zavidovićima: "Aida bila radnica u pekari, a Mersud kuhar u restoranu"

Nakon svega, Šutković je obukao jaknu i udaljio se s lica mjesta, ali ga je policija nakon izvjesnog vremena pronašla i privela.

Da li je Šutković, prije nego što je udario u spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata, vozio Ferhadijom ili Titovom ulicom, policija još uvijek istražuje. Međutim, prema riječima očevidaca, Šutković je se Mercedesom luđački vozio Ferhadijom.

Upravo se čita:  Pucnjava na Baščaršiji, ranjen sarajevski žestoki momak Mirza Hatić

nesreca-vatrraNakon što je Šutković “parkirao” vozilo ispred Vječne vatre, Mercedes je ubrzo počeo gorjeti, vatra je zahvatila tablice i karambolku, ali brzom reakcijom policije, koja je od taksiste uzela aparat za gašenje požara, spriječena je veća tragedija. U međuvremenu je počeo curiti i plin iz spomenika, ali po dolasku dežurne ekipe Sarajevogasa, plinska instalacija je isključena.

Upravo se čita:  Bivši muž ubijene Aide šokirao objavom: "Možda bolje nije zaslužila, znam ja i zna Bog. Ne objavljujte njene slike sa djecom.."

Mladić je nakon incidenta smješten na Psihijatriju, a za sada nema detaljnijih podataka o njegovom zdravstvenom stanju.

Izvor: Source.ba

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo