Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Šta nas to čeka u danima vikenda: Promjenjivo vrijeme, temperature do 20 stepeni

Preporučeno

Temperature će biti u porastu, s lokalnim maksimumima do 20 °C u pojedinim danima.

Na Facebook stranici BHMeteo najavljeno je nastavak promjenjivog vremena uz smjene sunca, oblaka i povremene padavine u narednom periodu. Međutim, bez obilnijih padavina u očekivanju. Temperature će biti u porastu, s lokalnim maksimumima do 20 °C u pojedinim danima.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može biti više vedrine u zapadnim, jugozapadnim dijelovima Bosne i u Hercegovini, gdje lokalno može biti mraza. U poslijepodnevnim i večernjim satima postepeno jače naoblačenje očekuje se sa zapada u cijeloj zemlji. Temperature će se kretati od -2 do 6 °C u jutarnjim satima i od 12 do 17 °C tokom dana, lokalno do 19 °C. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

Upravo se čita:  Na snazi narandžasto upozorenje: Temperature će ići i do 41 stepen

Subota će donijeti naoblačenje i kišu većem dijelu zemlje, prvo u zapadnim područjima. Najviše padavina očekuje se krajem dana i u večernjim satima, s akumulacijom od 5 do 15 l/m² u dijelovima sjeverne, sjeveroistočne, centralne i istočne Bosne. Temperature će biti od 2 do 8 °C ujutro i od 10 do 15 °C tokom dana. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Upravo se čita:  Smrt dvojice mladića u FBiH upalila alarme: O morbilima će se tražiti očitovanje i od resornog ministra

Nedjelja će donijeti stabilizaciju vremena i prestanak padavina nakon pretežno oblačnog jutra. Tokom dana očekuje se razvedravanje i sunčanije vrijeme. Temperature će se kretati od 2 do 8 °C ujutro i od 12 do 17 °C tokom dana, s maksimumima do 20 °C na zapadu Hercegovine. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će u Hercegovini i na zapadu Bosne biti umjerena do na udare jaka bura (fenska bura).

Upravo se čita:  Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao s državnim ministrom za Evropu Ujedinjenog Kraljevstva Stephenom Doughtyjem

U ponedjeljak, prema trenutnim prognozama, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz rijetko moguće malo kiše. U utorak će biti više oblačnosti s mogućom kišom u većem dijelu zemlje, ali bez obilnijih padavina. Temperature će biti toplo u ponedjeljak, do oko 20 °C, dok će u utorak biti nešto hladnije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas