Srijeda, 24 srpnja, 2024

Stanivuković sa vjernicima u banjalučkoj Ferhadiji: Treba da živimo jedni sa drugima i jedni za druge

Preporučeno

Banjalučki muftija Ismail-ef. Smajlović čestitao je praznik svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, poželjevši im da se osjećaju ugodno.

Povodom Ramazanskog bajrama gradonačelnik Draško Stanivuković susreo se danas sa vjernicima islamske vjeroispovijesti, koji su u džamiji Ferhadija dočekali Bajram.

Tu priliku gradonačelnik je iskoristio da im čestita ovaj praznik, poručivši kako treba svi zajedno da shvatimo značaj ovog današnjeg dana.

-Želim da čestitam svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti, prijateljima i građanima Republike Srpske i cijele Bosne i Hercegovine današnji praznik, te da im poželim svu sreću, zdravlje, ljubav, uz poruku da je potrebno da shvatimo značaj današnjeg praznika. Svaka vjera ima jednu važnu suštinsku poruku, a posebno jer se u ovom mjesecu susreću tri posta i tri važna i velika praznika – kazao je Stanivuković.

Upravo se čita:  Plaćanje poreza na prazne nekretnine moglo bi od naredne godine početi i u BiH

Naglasio je kako sve to znači da svi zajedno treba da se susrećemo u slozi, zdravlju i veselju.

-Treba da živimo jedni sa drugima i jedni za druge, da opraštamo jedni drugima. Danas, kao prvi čovjek ovog grada želim da kažem da je Banja Luka otvorena i da je Banja Luka puna ljubavi za sve, zato sam ja ovdje danas. Dodatno, imao sam priliku da budem i domaćin iftara, te me posebno raduje što ću danas imati priliku i da posjetim nekoliko porodica, kao što to činim i za sve velike praznike – ističe on.

Upravo se čita:  Pacijentici Selmi zakazali magnetnu rezonancu za 11. juli 2025. godine

Banjalučki muftija Ismail-ef. Smajlović čestitao je praznik svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, poželjevši im da se osjećaju ugodno.

-Kao muftija banjalučki želim da podijelim radost i zadovoljstvo što današnji praznik počinje u vedrini, svjetlu, kao i priliči. Raduje me da u licima našim vjernika prepoznajem jednu vedrinu i raspoloženje,te se nadam da ćemo u bajramski danima kroz druženje imati priliku da razmjenimo još lijepih energija i vrijednost – kazao je on.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas