Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Starac tuži porodicu: 15-godišnjakinja pobjegla od 90-godišnjaka kojem su je prodali

Preporučeno

90-godišnji muškarac iz Saudijske Arabije tuži porodicu njegove 15-godišnje mladenke koja se se zatvorila u spavaću sobu na njihovu prvu bračnu noć. Prestravljena djevojka zaključala je bravu iznutra tako da njen muž nije mogao ući, a dva dana kasnije pobjegla je natrag svojim roditeljima.

vrata-kljucSada 90-godišnjak želi natrag novac i tvrdi da je roditeljima platio miraz od 17.500 dolara za tinejdžerku kako bi je mogao oženiti.
Ugovoreni brak sa 15-godišnjakinjom izazvao je zgražavanje i osudu u Saudijskoj Arabiji gdje su aktivisti ovaj čin nazvali trgovinom djece i prostitucijom.

Upravo se čita:  Reuters: Putin je spreman zaustaviti rat u Ukrajini, pod ovim uslovima

Član Nacionalnog udruženja za ljudska prava u Saudijskoj Arabiji (NSHR), Suhaila Zein el-Abedin pozvao je vlasti da “spasi ovo dijete od tragedije”, dodajući da se brak u islamu mora se temeljiti na uzajamnom pristanku.

Ona je također okrivio roditelje djevojke za prihvaćanje miraz i udavanje kćerke za 75 godina starijeg čovjeka od nje, naglašavajući važnost hitne uspostave zakona prema kojem se u brak ne bi trebalo moći stupiti dok osoba ne napuni 18 godina.

Upravo se čita:  Reuters: Putin je spreman zaustaviti rat u Ukrajini, pod ovim uslovima

(Oslobođenje)

Izdvajamo

Izdvajamo

U Srbiji ubijen brat ministra Vojina Mijatovića

U Beogradu je danas ubijen brat ministra u Vladi FBiH i potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, saznaje se iz izvora...

Još vijesti za vas