Srijeda, 21 veljače, 2024

State Department: Ne razmatramo nove sankcije za političare u BiH

Preporučeno

Nakon špekulacija pojedinih medija u našoj zemlji da će u narednom periodu uvesti nove sankcije političarima u BiH, iz State Departmenta su za portal “Avaza” demantirali ove navode.

– U ovom trenutku nemamo šta da najavimo i ne razmatramo sankcije za političare u BiH – zvanično je odgovoreno na upit “Avaza”.

Kako su pojedini mediji pisali, na proširenoj američkoj listi sankcija koja je prema njihovim navodima trebala biti objavljena uskoro, trebalo je biti više osoba iz sva tri konstitutivna naroda.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

Podsjećamo, od početka godine SAD su sankcionisale člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, bivšeg predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asima Sarajlića (SDA), bivšu glavnu tužiteljicu i tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltiju, bivšeg predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Mirsada Kukića i ATV televiziju, zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Tragedija – novorođenče se ugušilo dok je hranjeno u bolnici: “Rodila sam zdravo dijete, preminulo je nakon pet dana”

Nišlijka Marija Perić čije je novorođenče preminulo 24. januara ove godine na Ginekološko akušerskoj klinici u ovom gradu, posredstvom...

Još vijesti za vas