Srijeda, 21 veljače, 2024

Stigla prva reakcija iz RS na sankcije Velike Britanije: ‘Ovo je skandalozno, znamo šta im je cilj’

Autor:Redakcija

Preporučeno

Kovačević ističe da ova odluka pokazuje da Vlada Velike Britanija ima neprijatljske namjere prema Republici Srpskoj i srpskom konstitutivnom narodu u BiH.

Stigla je prva reakcije iz RS nakon što je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uvela sankcije marketinškoj agenciji Mania zbog organizacije proslave neustavnog dana RS. Reakcije je stigla od glasnogovornika SNSD-a Radovana Kovačevića.

“Odluka Vlade Britanije da uvede sankcije jednoj privatnoj firmi samo zato što je učestvovala i pobijedila na tenderu je potpuno skandalozna”, rekao je Kovačević za RTRS.

Upravo se čita:  Halil Bajramović i Fadil Novalić zvanično ostali bez mandata u Zastupničkom domu FBiH

“Da li sada sve privatne firme kada se prijavljuju na bilo koji tender, treba da provjeravaju da li je o onome ko raspisuje tender evenutalno odlučivao Ustavni sud BiH. To su stvarno potpuno smiješne stvari”, rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da ova odluka pokazuje da Vlada Velike Britanija ima neprijatljske namjere prema Republici Srpskoj i srpskom konstitutivnom narodu u BiH.

Upravo se čita:  Igor Dodik i zvanično ušao u politiku

“Ranije sam čuo da su uvođene sankcije kada neko koristi ratne dronove. Prvi put čujem da se nekome uvode sankcije zato što neko koristi dronove u obliku formacije goluba mira i da bi poslao poruke ljubavi i mira”, naveo je Kovačević.

Podsjetio je da je Velika Britanije jedna od zemalja koje su garantovale Dejtonski sporazum.

Upravo se čita:  Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se "srede" evidencije nezaposlenih

“Sastavni dio Ustava i Dejtonskog sporazuma je Republika Srpska koja je nastala 9. januara 1992. godine. Ustavni sud nije mogao da donosi odluke koje su iznad samog Ustavnog suda. Ovdje je cilj da se našteti RS. Međutim, RS je svjesna i neće odustati od same sebe”, poručio je Kovačević.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas