Subota, 20 srpnja, 2024

Stigle trešnje, rod je dobar: Kilogram oko 9 KM

Preporučeno

S druge strane, cijena lubenice po kilogramu iznosi oko 4,5 KM, pružajući nešto povoljniju opciju za potrošače koji tragaju za osvežavajućim letnjim voćem.

Nestabilni vremenski uslovi tokom ovog proljeća predstavljaju izazov kako za voćare, tako i za potrošače na pijacama širom Bosne i Hercegovine. Dok se voćari trude da se izbore sa posljedicama promjenljivih vremenskih prilika, potrošači su suočeni sa neočekivanim posledicama – porastom cijena voća.

Kilogram trešanja, tradicionalno omiljenog voća tokom proljeća, sada doseže cijenu od oko 9 KM, što predstavlja značajan skok u odnosu na prošlogodišnje cijene. Ovaj nagli porast cijena, koji je rezultat kombinacije faktora kao što su nepredvidive vremenske promjene i povećana potražnja, stavlja dodatni pritisak na budžete potrošača.

Upravo se čita:  Radnici na asfaltiranju suočeni s ekstremnim vrućinama: Pod čizmama i do 200 stepeni

Voćari se suočavaju sa izazovima održavanja prinosa i kvaliteta svojih proizvoda u teškim vremenskim uslovima. Nakon neočekivano visokih temperatura u martu, april je donio zahlađenje praćeno mrazom. Prve su kulture koje su osjetile posljedice ovog nestabilnog vremena.

S druge strane, cijena lubenice po kilogramu iznosi oko 4,5 KM, pružajući nešto povoljniju opciju za potrošače koji tragaju za osvežavajućim letnjim voćem.

Upravo se čita:  Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Uprkos izazovima koje donose promjenljivi vremenski uslovi, voćari i potrošači nastavljaju da se prilagođavaju novim okolnostima. Dok voćari nastoje da održe prinos i kvalitet svojih proizvoda, potrošači se trude da se prilagode novim cijenama na pijacama, tražeći najbolje opcije u datim okolnostima.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas