Nedjelja, 25 veljače, 2024

Stiže veliki broj bh. građana iz inostranstva: Zbog gužve izbjegavajte ove prelaze

Preporučeno

Zabilježene su duge kolone putničkih vozila na ulazu iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu

Stiglo nam je vrijeme praznika i godišnjih odmora, kada u našu državu tradicionalno pristiže veliki broj bosanskohercegovačkih građana koji žive van njenih granica.

Zbog toga su jutros primijećene duge kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina, Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Brčko.

– Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Upravo se čita:  Šta da radite u slučaju zemljotresa?

Kada je riječ o stanju na cestama širom BiH iz BIHAMK-a dodaju da se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, dok je u višim planinskim predjelima, zbog nižih temperatura, moguća poledica u zasjenjenim stranama. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali tokom dana se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja.

– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama, saopćili su.

Upravo se čita:  Sve više građana odlazi u kladionice: Ne vide izlaz u radu nego u kockanju

Skreću pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju puteve: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvojeni su magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas