Srijeda, 28 veljače, 2024

Stižu oblaci koji donose obilne padavine u cijeloj BiH: Snijeg “silazi” i u nizine

Preporučeno

U Bosni po kotlinama dugotrajna magla ili niska oblačnost. Sunčanije u drugoj polovini dana. Pretežno sunčano vrijeme na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C.

U Sarajevu niska oblačnost ili magla prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -4°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

Prognoza za naredne dane

Upravo se čita:  Fahrudin Solak i Fikret Hodžić zatražili odgodu izvršenja kazne

U subotu u Bosni dugotrajna magla i niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano dio prijepodneva, dok se sredinom dana očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu do 9°C.

U nedjelju očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti širom zemlje kišu ili susnježicu u nizinama i snijeg u višim područjima. Vjetar slab, prije podne južnog i jugozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad.

Upravo se čita:  Bećirović: BiH zajedno s demokratskim svijetom izražava solidarnost s Ukrajinom

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu do 9°C.

U ponedjeljak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

Obilne padavine

Početkom naredne sedmice, 11. decembra, preovladavaće pretežno oblačno i stabilno vrijeme.

Upravo se čita:  Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Od srijede moguće su nove padavine koje bi mogle biti i obilnije. Padavine bi trebale biti u obliku kiše u većem dijelu zemlje. Snijeg se očekuje u višim područjima.

Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržaće se do 18. decembra.

Jutarnje temperature kretat će se između -1°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 6°C i 11°C, u Hercegovini do 15°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za period do 21. decembra.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas