Petak, 9 lipnja, 2023

Stravičan zločin u Dubnici kod Kalesije: Nasilnik djevojci isjekao genitalije i polomio noge

Nemojte propustiti

Djevojka Amela B. (21) iz okoline Zenice nedavno je upoznala muškarca putem interneta, ne sluteći kroz kakav će horor proći nakon što se upoznaju. Stravičan slučaj zbog kojeg je Amela završila na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla, kako saznaje “Dnevni avaz”, dogodio se u selu Dubnica kod Kalesije.

Dubnica: Slucaj nije prijavljen policiji
Dubnica: Slučaj nije prijavljen policiji

Nju je, kak saznaje “Dnevni avaz” zlostavljao pripadnik vehabijske zajednice iz Dubnice, kojeg je prethodno upoznala putem interneta. Premlaćivana je, polomljene su joj obje noge, ošišana joj je kosa, a pripadnik vehabijske zajednice, s kojim je djevojka navodno ostala i trudna, nanio joj je povrede genitalija oštrim predmetom, zbog čega joj je izvršen abortus.

Teške povrede

Djevojka je nakon užasa kroz koji je prošla prvobitno bila smještena u bolnicu u Sarajevu, da bi nakon toga kolima Hitne medicinske pomoći dovezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Informacije o teškim povredama “Avazu” su potvrđene iz dobro obaviještenih izvora UKC-a Tuzla.

Upravo se čita:  Armin Berberović poznavao doktoricu Azra Spahić: Ujutro joj dao čokoladu, uvečer je usmrtio mercedesom!

– Djevojka je dovezena u UKC Tuzla, gdje joj je urađen abortus i ostali zahvati na ženskim organima. Nakon što je danas (petak, op. a.) izašla iz kome, isti dan je prebačena na Kliniku za psihijatrijske bolesti. Trenutno se oporavlja na ovoj klinici, gdje prolazi kroz teške faze poremećaja ličnosti – tvrdi naš sagovornik blizak UKC-u Tuzla.

Iako se ovaj zastrašujući slučaj dogodio prije nešto više od tri sedmice, javnost o tome ništa ne zna. Gotovo nevjerovatno zvuči i podatak da slučaj nije ni prijavljen tuzlanskoj policiji, što je “Avaz” jučer i provjerio.

Upravo se čita:  Nikšić u parlamentarnu proceduru vratio sve povučene zakone osim zakona o južnoj interkonekciji i seta antikorupcijskih zakon

Majka znala

– Nakon detaljnih pregleda biltena u posljednji mjesec, nismo pronašli prijavljen slučaj s takvim povredama i posljedicama – kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Iako je djevojka dovezena prvobitno u sarajevsku bolnicu, jučer od policije Kantona Sarajevo redakcija “Avaza” nije mogla dobiti potvrdu je li slučaj prijavljen po službenoj dužnosti nakon Amelinog prijema u bolnicu.

Tragom informacije o brutalnostima kroz koje je prošla, “Avaz” je saznao da je neko vrijeme, nakon što su joj se roditelji razveli, Amela B. živjela sama u okolini Zenice. Razvod roditelja teško je prihvatila, zbog čega je prolazila kroz krizne periode.

Otac ne želi čuti za nju i majku, dok je nesretna majka sve znala, ali je zbog straha i sramote šutjela. Ove informacije potvrdila  je jedna od Amelinih nastavnica iz srednjoškolskih dana. Njena majka će, narednih dana doći na kliniku u Tuzlu da bi s Amelom pokušala razgovarati i saznati ko je tajnoviti vehabija, za kojeg se sumnja da joj je nanio teške povrede.

Upravo se čita:  Dva zemljotresa pogodila Bosnu i Hercegovinu: "Jeziv zvuk, zatresla se cijela zgrada"

Stan u Sarajevu

To kako je nesretna djevojka uopće dospjela u bolnicu u Sarajevu te zašto slučaj ranije nije otkriven, vjerovatno će narednih dana biti predmet istrage organa gonjenja. Navodno, vehabija koji joj je nanio brutalne povrede ima brak s nekoliko žena, a posjeduje i stan u Sarajevu te se za sada samo nagađa da ju je on i dovezao u bolnicu.

(Dnevni avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Pregled ili smrt, nešto će prije doći: Pokušaj liječenja u Sarajevu

Ovo je istinita priča stanovnika Sarajeva koji se lično uvjerio u začarani labirint takozvanog puta pacijenta, u zdravstveni sistem...

Možda vas zanima i ovo