Subota, 20 srpnja, 2024

Studentu iz Arabije FBI upao u kuću jer je kuhao rižu u ekspres loncu

Preporučeno

Agenti FBI-a upali su u stan studenta iz Saudijske Arabije koji je na školovanju u Michiganu nakon što su ga komšije vidjele kako nosi ekspres lonac i pozvale policiju.

Foto: Alweeam.com
Foto: Alweeam.com

Talal al Rouki je kuhao tradicionalno jelo od riže iz svoje domovine, a potom je ručak nosio u prijateljevu kuću. Novine u Saudijskoj Arabiju su prenijele kako se sve dogodilo zbog toga što je FBI posebno oprezan nakon bombaškog napada na Bostonski maraton kada su postavljene bombe kućne izrade, za šta je napadačima poslužio ovakav lonac.

Upravo se čita:  Vozač kamiona iz BiH učestvovao u jezivoj nesreći u Austriji: Nakon sudara buknuo požar, jedna osoba poginula

Saudiski časopis Oukaz je prenio kako su ovog studenta ispitivali o tome šta studira i šta radi u slobodno vrijeme. U FBI-u su također kazali kako ih je žena koja stanuje u blizini obavijestila da student hoda uokolo sa loncem “poput metka”.

Nakon što ga je FBI ispitao i nakon što je Al Rouki objasnio za šta mu služi lonac i pokazao ga, FBI agent mu je rekao da “mora biti oprezan kad uokolo hoda s takvim stvarima”.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena u pljački kampera u Njemačkoj: Tročlana banda privedena

Talal al Rouki je dospio u centar pažnje u saudijskim medijima koji pišu da je FBI jako oprezan kada su u pitanju ovakvi lonci te da posmatraju Arape koji žive u SAD-u.

(Klix)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas