Srijeda, 19 lipnja, 2024

Sumanuta priča iz Hrvatske: Nude radnike iz Indije i Nepala uz kuponski popust, samo 39 eura umjesto 238

Preporučeno

U oglasu koji nudi radnike s popustom predstavlja se agencija za privremeno zapošljavanje radnika iz Hrvatske, Indije i Nepala.

Bizarna ponuda za zapošljavanje stranih radnika u Hrvatskoj oglašena je na jednoj stranici za kuponsku prodaju. Nude se strani radnici za ispomoć u kuhinji i radove na građevini uz kuponski popust za 39 eura, dok je stvarna cijena, kako je pisalo u oglasu, 238 eura, piše Telegram.

– Uz Omega Manpower – agenciju za posredovanje pri zapošljavanju – zaboravite na problem s radnom snagom i zaposlite strane radnike (ispomoć u kuhinji, radovi na građevini…) za samo 39€! Mogućnost najma radne snage do dolaska vašeg radnika i vrijedi za cijelu RH! Kupon se može iskoristiti do 28.02.2024.

Upravo se čita:  Oglasila se majka koja je pretukla nastavnicu: Gurnula je moje bolesno dijete, isprovocirala me

U oglasu koji nudi radnike s popustom predstavlja se agencija za privremeno zapošljavanje radnika iz Hrvatske, Indije i Nepala.

– Kupnjom kupona nemate dodatnih troškova dovođenja radnika, rješavanja papirologije te ishođenja radne dozvole – ističe oglas za radnike koji se progurao između romantičnog vikenda u spa resortu, egipatske depilacije, paketa mršavljenja i seta vrhunskih tava.

“To je samo reklama. Kužite?!”

Tako je u telefonskom razgovoru odgovorila muška osoba koja se javila na telefonski broj oglašen na stranici kad se novinarka Telegrama raspitao za ovaj neobični business model. Gospodin se predstavio kao Fran B., a mail adresa koju je dao kada su zamolili da pismeno odgovori na pitanja nije se pokazala funkcionalnom.

Upravo se čita:  Haos na letu u bh. susjedstvu: Dvojica pijanih muškaraca privedena nakon tučnjave u avionu

Sagovornik koji se predstavio kao Fran B. u kratkom telefonskom razgovoru je potvrdio da nudi strane radnike kojima uskoro ističe radna dozvola i koji se u roku od 15 dana moraju vratiti u svoje zemlje, te da njihova agencija lako rješava sve ostale administrativne probleme.

Kazao je da nude radnike iz Nepala i Indije.

– Ti radnici imaju svoje whatsapp grupe, imaju kontakte, a mi ih pronalazimo i pomažemo im. Gospodin Fran B. tvrdio je da je na popustu samo njihova agencijska provizija.

Upravo se čita:  Drama na putu prema Sloveniji: Putnica se posvađala sa vozačem i pozvala policiju!

Kada ga je novinarka pitala gdje je registrirana firma koja se bavi posredovanjem u zapošljavanju budući da podatke nije uspjela pronaći u registru Trgovačkog suda, gospodin je prilično začuđen odgovorio:

– Gospođo, ja uopće ne razumijem šta me vi pitate.

Komunikacija više nije bila moguća jer kasnije niko nije odgovarao na poruke.

Kontaktirala je i stranicu za kuponsku prodaju na kojoj je oglas bio objavljen. Nedugo nakon njenog poziva, ponuda je deaktivirana.

– Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila – piše na stranici.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Drama u bh. gradu: Napao suprugu, ona ga teško pretukla i “istresla” pred Dom zdravlja

Četrdesetdevetogodišnji muškarac pronađen je rano jutros ispred Doma zdravlja u Bosanskoj Gradišci, a prema prvim rezultatima istrage, njemu je...

Još vijesti za vas