Subota, 2 ožujka, 2024

Supruga mjesecima trpila nasilje u dijaspori: Kad su došli kući u BiH napila se i pretukla muža

Preporučeno

U posljednjim istraživanjima nasilja u partnerskim odnosima, naglasak se sve više stavlja na rastući problem nasilja nad muškarcima. Iako je ovo pitanje često manje istraženo i prijavljeno, nedavni slučajevi pokazuju da su muškarci također žrtve ovog oblika nasilja.

Prema izvještajima lokalnih organizacija za zaštitu žrtava, broj prijava muškaraca koji su pretrpjeli nasilje od strane partnera ili bliskih osoba raste. Nasilje nad muškarcima može biti fizičko, emocionalno ili psihičko te može ostaviti dugotrajne posljedice na žrtvu.

Upravo se čita:  Hadžifejzović šokirao gledaoce: 'Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja...'

Nasilje nad muškarcima je ozbiljan problem koji zaslužuje pažnju i podršku društva kako bi se pružila pomoć i zaštita žrtvama.

Kako saznaje portal Crna-Hronika Novo nasilje nad muškarcima desilo se u selu Gornji Kamengrad kod Sanskog Mosta.

Navodno se supruga E.H. prvo napila, pa verbalno posvađala sa mužem E.S., a onda ga pretukla. Muškarac E.S. je slučaj prijavio policiji koja je privela E.H. na informativni razgovor.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH: Na računima za struju dodatnih 7,50 KM

E.S. je zadobio nekoliko udaraca šakom u glavu, te je zadobio lakše tjelesne povrede.

Čitatelji portala Crna-Hronika tvrde da nasilje u ovoj porodici traje duži vremenski period. Ova porodica živi i radi u dijaspori.

Navodno, prema pisanju pomenutog portala, supruga je ta koja trpi duži vremenski period nasilje i torturu u porodici ali ne smije ništa poduzeti jer je porodica još uvijek u fazi pribavljanja određene dokumentarije za spajanje porodica u Austriji. Kako i mala greška poput ove može dovesti do raskidanja i odbijanja zahtjeva za spajanje porodica, supruga je čekala da se vrate u BiH.

Upravo se čita:  Tuga u Sarajevu: Tromjesečna beba preminula u dječijem domu na Bjelavama

Kako je supruga mjesecima trpila nasilje, odlučila mu je sve vratiti kad dođu kući u Bosnu i Hercegovinu. Napila se, i prisjetila svih riječi što joj je muž prigovarao. Pretukla ga je. Muškarac je zadobio nekoliko udaraca šakom u glavu a bh. doktori su mu kontatovali samo lakše tjelesne povrede – piše Crna-Hronika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas