Srijeda, 17 srpnja, 2024

Supružnici koji su radili za MUP RS: Ovo su uhapšeni policajci – dileri koji su radili i za kriminalce

Preporučeno

-Za navedene policijske službenike u toku je postupak suspenzije i pokretanje inicijative za utvrđivanje disciplinske odgovornosti – navedeno je danas saopštenju PU Prijedor.

U akciji Robokap uhapšen je policijski bračni par Ivan i Dragana Šakić iz Prijedora protiv kojih je pokrenut postupak supsenzije.

Supružnici su uhapšeni u četvrtak zajedno sa M. Ž. iz Prijedora zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge.

Inače, Ivan je radio kao uniformisani policajac u Policijskoj stanici (PS) Prijedor 1, a Dragana kao policajac u PS Prijedor 2.

Upravo se čita:  Više vozila EUFOR-a parkirano u centru Bijeljine

Akcija Robokap je trajala četiri mjeseca. Kako saznaje ATV, osumnjičeni su za to vrijeme bili “na mjerama” policije i tužilaštva tokom kojih su otkriveni dokazi da su prodavali drogu korisnicima u Prijedoru.

– Pretresima vozila i stambenih objekata koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta određena količina bijelog praška nalik kokainu, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti. Za uhapšene policijske službenike u toku je postupak suspenzije i pokretanje incijative za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, saopćeno je iz Policijske uprave (PU) Prijedor.

Upravo se čita:  Haos u Sarajevu: Preko 1400 ljudi tražilo Hitnu pomoć u posljednja tri dana, glavni uzrok ipak nisu vrućine

Dodaju da se istraga nastavlja.

– Nakon kompletiranja predmeta osumnjičeni M. Ž., I. Š. i D. Š. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, navode u policiji.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas