Petak, 1 ožujka, 2024

Susjedi počeli naplaćivati korištenje toaleta na benzinskim pumpama: Evo kolika je cijena

Preporučeno

– Kupac koji prvo obavi kupnju u Ininoj trgovini ili Fresh Corneru dobit će kupon uz koji može slobodno koristiti toalet – kažu u Ini.

Ina je na svojim benzinskim postajama na hrvatskim autocestama nedavno uvela plaćanje upotrebe toaleta, za što je potrebno izdvojiti četiri kune. Naplata toaleta na benzinskim crpkama na autocestama u Hrvatskoj novost je, a Ina, koja ima najviše benzinskih postaja na hrvatskim autocestama, njih 29, prva je naftna kompanija koja se odlučila na taj potez.

U Ini objašnjavaju da osiguravaju slobodno korištenje toaleta za sve vjerne kupce koji su članovi Ina Loyalty programa, kao i za one koji su ostvarili kupnju na Ininu maloprodajnom mjestu. Pravo na korištenje toaleta bez naplate, ističu, imaju i svi korisnici Ininih kartica, osobe s invaliditetom s valjanom potvrdom te mala djeca.

Upravo se čita:  Ubijeni Mustafa na internetu navodno objavio detalje o ubistvima i ko su pripadnici škaljarskog klana: Sumnja se da je ovo motiv ubistva

– Odluči li se kupac prvo koristiti toalet, a nije u jednoj od navedenih skupina te plati ulaz u iznosu od četiri kune, dobivenom potvrdom može ostvariti umanjenje iznosa računa prilikom sljedeće kupnje. Potvrda vrijedi 15 dana od datuma izdavanja na lokacijama Ine s naplatom toaleta i ne može se zamijeniti za gotovinu – objašnjavaju u Ini i dodaju da jedna potvrda vrijedi za minimalno jedan kupljeni artikl, a minimalan iznos kupnje mora odgovarati vrijednosti na potvrdi. Plaćanje je, navode, omogućeno kovanicama i bankovnim karticama.

– Kupac koji prvo obavi kupnju u Ininoj trgovini ili Fresh Corneru dobit će kupon uz koji može slobodno koristiti toalet – kažu u Ini.

Iz te kompanije navode da im je cilj da ostanu prvi izbor kupaca u pokretu i stoga su unatrag nekoliko godina investirali znatna sredstva u razvoj maloprodajne mreže kako bi osigurali vrhunsku uslugu. Navode da su kao važan faktor zadovoljstva kupaca prepoznali potrebu unapređenja usluge korištenja toaleta. Kažu i da su programom modernizacije pokrenuli obnovu toaleta na svojim lokacijama na autocestama, s ciljem još ugodnijeg boravka te dodatnog unapređenja čistoće i zaštite zdravlja Ininih kupaca.

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

– Ina kontinuirano prati pozitivne svjetske trendove kada je riječ o ponuda i usluge, a naplata korištenja toaleta je već godinama praksa u zemljama Europske unije u okruženju – poručuju iz Ine. Tifon pak, koji je u vlasništvu MOL-a (a koji je u suvlasništvu Ine), na svojim benzinskim postajama hrvatskim autocestama ne naplaćuje upotrebu WC-a.

Praksa u EU – U Tifonu kontinuirano radimo na unapređenju kvalitete toaletnih prostora te povećanju ušteda resursa koristeći najnapredniju tehnologiju. Tako smo u toaletima na hrvatskim autocestama prepolovili potrošnju vode, za 40 posto smanjili potrošnju električne energije, a za čak 75 posto smanjili potrošnju papira – kažu u Tifonu koji ima devet benzinskih postajama na autocestama u Hrvatskoj.

Upravo se čita:  Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

U Petrolu, koji je preuzeo i benzinske crpke Croduxa pa ih sad ima ukupno 19, kažu da ne naplaćuju upotrebu toaleta svojim kupcima na benzinskim postajama na hrvatskim autocestama. Iz Lukoila nam nisu odgovorili na upit o naplati WC-a. Inače, u zemljama EU već se provodi naplata toaleta, a cijena je između 0,50 i 0,70 eura.

I na tamošnjim benzinskim postajama kupci dobivaju vrijednosne vaučere koji se mogu iskoristiti na blagajni. U Hrvatskoj je Crodux na određenim lokacijama već instalirao naplatne aparate, što upućuje na to da će i ondje biti uvedena naplata toaleta. Video: Češki mediji pozvali građane da ne ljetuju u Istri – razlog je nevjerojatan – piše Večernji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas