Subota, 20 travnja, 2024

Suspendovana dva ljekara bolnice u Bijeljini zbog smrti 10-godišnjeg dječaka

Preporučeno

Načelnica Odjeljenja pedijatrije ove bolnice Ivka Džuveleković rekla je su tegobe dječaka trajale dva dana i da je neurološki nalaz u više navrata bio potpuno uredan.

Dva doktora bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini suspendovana su do daljnjeg zbog proceduralnih grešaka tokom hospitalizacije desetogodišnjeg dječaka Aleksandra Kovača, koji je preminuo dva dana nakon prijema na liječenje.

Formirana je i Komisija za unutrašnji nadzor, a dodatno je pozvana i eksterna Komisija za stručni nadzor, sastavljena od stručnjaka medicinskih ustanova iz Beograda i Foče.

Načelnica Odjeljenja pedijatrije ove bolnice Ivka Džuveleković rekla je su tegobe dječaka trajale dva dana i da je neurološki nalaz u više navrata bio potpuno uredan.

Upravo se čita:  Otvorena Pandorina kutija: Gdje su nestale bebe sa UKC-a RS?

“Pregledali su ga pedijatri, dva neurologa, a u ponedeljak je urađen pregled očnog dna između 11 i 12 časova. Staza papile očnog nerva je bila indikacija za dalju neurološku obradu, a ovaj dječak je nije imao. Tragedija je ogromna i roditeljima mogu samo da izjavim saučešće i da im Bog da snage da prođu kroz ovo”, rekla je Džuvelekovićeva, prenosi RTRS.

Upravo se čita:  Poznato za koliko će biti uvećane penzije u BiH i njihovi novi iznosi: Isplata počinje u maju

Roditelji su ranije izjavili kako je njihovog sina boljela glava i d aje povraćao više puta. Nakon pregleda u Domu zdravlja upućen je u bolnicu. Uključene su mu infuzije, ali je i dalje povraćao. Vrtilo mu se u glavi, gubio se i kako kaže majka, nije prepoznavao članove porodice. Nakon trećeg dana prebačen je sanitetom prema UKC Banjaluka tokom čega je preminuo. Iako je kipa UKC Banjaluka spremno odčekala i sve dala od sebe, Aleksandar je preminuo. Roditelji tvrde kako je s njima u sanitetu bila stažistkinja koja nije znala šta da radi i da je ljekare zvala putem telefona.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas