Srijeda, 22 svibnja, 2024

Susret premijera Federacije i ambasadora Velike Britanije

Preporučeno

Premijer Nikšić je primarno istakao opredjeljenje Federalne vlade za reformama na ekonomskom i socijalnom planu.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa ambasadorom Velike Britanije u našoj zemlji Julianom Reillyem. Tokom susreta, kojem je prisustvovala i šefica političkog odjela Britanske ambasade Helen Flewker, razgovarano je o prioritetima novimenovane Vlade Federacije BiH.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

Premijer Nikšić je primarno istakao opredjeljenje Federalne vlade za reformama na ekonomskom i socijalnom planu. To, kako je rekao, prije svega podrazumijeva rasterećenje privrede i unaprjeđenje poslovnog ambijenta za strana i domaća ulaganja, što će u konačnici imati pozitivne implikacije kako za poslodavce, tako i za radnike, ali i ukupni ekonomski i socijalni ambijent. Naglasio je da je ključno za takav novi ambijent borba protiv korupcije, te najavio ubrzane aktivnosti na stvaranju kadrovskih i institucionalnih pretpostavki u tom pravcu.

Upravo se čita:  Vučić najavljuje: Srbija će tražiti rezoluciju o Jasenovcu

Ambasador Reilly je čestitao premijeru Nikšiću na imenovanju, te istakao punu podršku Velike Britanije premijeru i Federalnoj vladi. Ocijenio je da Vladu FBiH očekuje mnoštvo izazova, a da su za napredak na ekonomskom i socijalnom planu nužne reforme, od kojih neke mogu biti brzo provedene. U tom pravcu, naglasio je amabasdor Reilly, britanska ambasada, ali i kompanije iz Velike Britanije sa svojim iskustvom i ekspertizom, stoje na raspolaganju premijeru i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas