Utorak, 5 prosinca, 2023

Susret premijera Federacije i ambasadora Velike Britanije

Preporučeno

Premijer Nikšić je primarno istakao opredjeljenje Federalne vlade za reformama na ekonomskom i socijalnom planu.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa ambasadorom Velike Britanije u našoj zemlji Julianom Reillyem. Tokom susreta, kojem je prisustvovala i šefica političkog odjela Britanske ambasade Helen Flewker, razgovarano je o prioritetima novimenovane Vlade Federacije BiH.

Upravo se čita:  Bakir Izetbegović brani suprugu Sebiju: Već 33 godine se borim protiv nepravde i nemorala

Premijer Nikšić je primarno istakao opredjeljenje Federalne vlade za reformama na ekonomskom i socijalnom planu. To, kako je rekao, prije svega podrazumijeva rasterećenje privrede i unaprjeđenje poslovnog ambijenta za strana i domaća ulaganja, što će u konačnici imati pozitivne implikacije kako za poslodavce, tako i za radnike, ali i ukupni ekonomski i socijalni ambijent. Naglasio je da je ključno za takav novi ambijent borba protiv korupcije, te najavio ubrzane aktivnosti na stvaranju kadrovskih i institucionalnih pretpostavki u tom pravcu.

Upravo se čita:  Iz RS-a pozivaju na hapšenje Zukana Heleza!

Ambasador Reilly je čestitao premijeru Nikšiću na imenovanju, te istakao punu podršku Velike Britanije premijeru i Federalnoj vladi. Ocijenio je da Vladu FBiH očekuje mnoštvo izazova, a da su za napredak na ekonomskom i socijalnom planu nužne reforme, od kojih neke mogu biti brzo provedene. U tom pravcu, naglasio je amabasdor Reilly, britanska ambasada, ali i kompanije iz Velike Britanije sa svojim iskustvom i ekspertizom, stoje na raspolaganju premijeru i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo