Utorak, 16 srpnja, 2024

Sutkinja Sena Uzunović, koja vodi predmet protiv Dodika, dobila policijsku zaštitu

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Uzunović je od februara sutkinja u procesu koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića.

Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Sena Uzunović, koja postupa u predmetu “Milorad Dodik i dr.” već neko vrijeme je pod policijskom zaštitom.

Ovu informaciju potvrdio je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) Enes Karić.

-U skladu sa određenim procedurama i zakonskim propisima, na zahtjev predsjednice Suda BiH Minke Kreho izvršene su sve potrebne provjere, zajedno sa ostalim policijskim agencijama. Naravno, Direkcija je obavila svoj dio posla te sam donio odluku da se sutkinji Seni Uzunović dodijeli određeni stepen zaštite – pojasnio je Karić.

Upravo se čita:  U koje države građani BiH mogu ući sa ličnom kartom? Ako vam ističe pasoš, dobro je znati ovo!

Sutkinji Uzunović, kako piše Faktor, policijska zaštita dodiljeljena je prije više od 15 dana. Karić nije želio komentirati razloge dodjele policijske zaštite sutkinji, kazavši da se radi o operativnim podacima.

Uzunović je od februara sutkinja u procesu koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića.

Upravo se čita:  Zeposleni u FBiH bi ponovo mogli dobiti pomoć do 2.500 KM, evo detalja

Nakon što je preuzela ovaj predmet od sudije Mirsada Strike, koji je najavio odlazak u penziju, sutkinja Uzunović našla se pod brutalnom medijskom kampanjom režimskih medija u RS-u, kao i političara iz manjeg bh. entiteta, koji uoči i nakon svakog ročišta pred Sudom BiH drže govorancije o “politički montiranom procesu” protiv Dodika i slično.

Najglasnija u ovim istupima bila je šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlmenta BiH Sanja Vulić, koja je svojevremeno zbog “performansa” začinjenog psovkama i uvredama na račun sutkinje Uzunović “zaradila” i kazneni nalog zbog remećenja javnog reda i mira.

Upravo se čita:  I kamen bi zaplakao: Almasa je imala osam godina kada se desio genocid, a danas je u UN-u ispričala svoju priču

Nakon tog incidenta, a zbog navodnih prijetnji na društvenim mrežama, i Vulić je dobila policijsku zaštitu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas