Utorak, 27 veljače, 2024

Sutra u Sarajevu sjednica Predsjedništva BiH

Preporučeno

Predsjedništvo BiH odlučivat će sutra na sjednici u Sarajevu o prihvatanju nepovratne grant pomoći Vlade Japana Bosni i Hercegovini.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Razmatrat će između ostalog i Informaciju o učestvovanju delegacije Ministarstva odbrane BiH na sastanku ministara odbrane država članica Američko-jadranske povelje (A-5), te Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma u oblasti odbrane i sigurnosti između Vijeća ministara BiH i OSCE-a.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Na prijedloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o finansiranju između Evropske investicione banke i BiH i JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, Tehnička podrška za farmu vjetra Vlašić Travnik – BiH (Tehnička podrška u sklopu Okvira za ulaganje u zapadni Balkan), te Sporazum o finansiranju između BiH i Evropske komisije o programu prekogranične saradnje BiH – Srbija u okviru IPA 2012. godine.

Upravo se čita:  Nešić oduševljen dolaskom Sticza na mjesto komandanta EUFOR-a

Bit će razmatran i Okvirni finansijski sporazum između Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) i BiH, Republike Hrvatske, Crne Gore i Republike Srbije za finansiranje zajedničkog regionalnog programa za dugoročna stambena rješenja za izbjegle i raseljene osobe (Regionalni program stanovanja), te Protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom...

Još vijesti za vas