Srijeda, 22 svibnja, 2024

Svaka čast, Nedime! Meteorologu Sladiću dodijeljena posebna univerzitetska nagrada za magistarsku tezu!

Preporučeno

Kako je poručio, neizmjerno je zahvalan svom supervizoru, dr Richardu Allanu, na nesebičnom zalaganju i svim savjetima tokom izrade svoje disertacije, "koja sve više poprima pozitivne kritike".

Mala, ali opet vrijedna nagrada, ide u malu, ali ponosnu Bosnu i Hercegovinu! Napisao je ovo danas na društvenim mrežama naš meteorolog Nedim Sladić, kojem je na britanskom univerzitetu – gdje je objavio magistarski rad s najvišom ocjenom – uručena posebna nagrada!

“Odlukom komisije, dana 27. septembra 2023. dodijeljena mi je posebna univerzitetska nagrada George Dugdale, za moju magistarsku tezu na temu “Definitori četiri najjača toplotna vala u Ujedinjenom Kraljevstvu – kontrasti između 1976, 2003, 2018 i 2022. godine” na okviru cijelog Odsjeka za Primjenjenu meteorologiju i klimatologiju sa menadžmentom klime”, istaknuo je Sladić.

Upravo se čita:  Na mostarski aerodrom prinudno sletio avion

Kako je poručio, neizmjerno je zahvalan svom supervizoru, dr Richardu Allanu, na nesebičnom zalaganju i svim savjetima tokom izrade svoje disertacije, “koja sve više poprima pozitivne kritike”.

“To je bio i cilj – napraviti i utisnuti pečat kvalitetnim radom”, zaključio je.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas