Srijeda, 24 travnja, 2024

Sve više građana odlazi u kladionice: Ne vide izlaz u radu nego u kockanju

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

I, dok se trend povećanja broja ovisnika o kockanju povećava, primijetno je da je među njima sve više žena.

Sve više raste broj bh. građana koji gube gomile novca na igrama na sreću. Tako je lani promet u kladionicama u F BiH dostigao vrtoglavih 1,7 milijardu KM. I, dok se trend povećanja broja ovisnika o kockanju povećava, primijetno je da je među njima sve više žena.

Upozorava na to Marko Romić, profesor traumatske psihologije koji trenutno u Klubu ovisnika liječenih o kocki (KLOK) ima četiri žene koje su odlučile potražiti pomoć.
Finansijska, socijalna, društvena i porodična propast

Upravo se čita:  Na tržište BiH stiglo brašno s opasnom supstancom, navedeno o kojem se brašnu radi

– Nažalost, sve češće imamo priliku vidjeti cijenu, odnosno, posljedice tog kockanja koje se ogleda u propasti žena na finansijskom, socijalnom, društvenom i porodičnom planu. Trenutno su četiri, a i ranije ih je bilo, svih ovih godina.

Jer, činjenica je da žene sve više kockaju i jedina razlika je u tome što one uglavnom igraju „bingo“ i klade se na utrke pasa, za razliku od muškaraca koji, uglavnom, igraju rulet, poker ili se klade na sportske događaje – kaže nam prof.Romić za Avaz.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas