Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Sve više građana račune plaća putem dominantnih telekom operatera, čime se ugrožava RTV taksa!

Preporučeno

Upozoreno je i na zabrinjavajuću tendenciju velikog odliva obveznika RTV takse/pristojbe koji svoje račune plaćaju posredstvom dominantnih telekom operatera u BiH.

daljinskiU sjedištu Radio televizije Bosne i Hercegovine održan je sastanak predstavnika upravnog odbora i menadžmenta BHRT-a sa ministrom prometa i komunikacija BiH Damirom Hadžićem i savjetnikom ministra Mehmedom Agovićem.

Glavna tema razgovora bila je sve teži finansijski položaj javnog servisa BiH zbog konstatnog pada u naplati RTV takse/pristojbe, što je posebno izraženo u periodu od početka ove godine. Upozoreno je i na zabrinjavajuću tendenciju velikog odliva obveznika RTV takse/pristojbe koji svoje račune plaćaju posredstvom dominantnih telekom operatera u BiH.

Konstatovana je neophopdnost osiguranja stabilnog izvora finansiranja Javnog RTV servisa kako bi on mogao obavljati programsku ulogu u skladu s njegovom zakonom predviđenom misijom.

Predstavnici BHRT upoznali su ministra Hadžića i savjetnika Agovića s prijedlogom rješavanja pitanja digitalizacije produkcionih resursa BHRT-a.

Ministar Hadžić potvrdio je opredijeljenost Ministarstva komunikacija i prometa BiH u očuvanju i jačanju uloge javnog RTV servisa BiH kao objektivnog i nepristrasnog informativnog servisa svih građana u BiH. S tim u vezi je naglašena neophodnost formiranja korporacije javnih RTV emitera i završetak reforme javnog rtv emitiranja u BiH.

(Depo)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas