Srijeda, 17 srpnja, 2024

Sve više građana se žali da im nestaju pare sa bankovnih računa

Preporučeno

Ovi slučajevi često ostavljaju žrtve s gubitkom novca i dugotrajnim procesom povrata sredstava.

Uz porast online kupovine tijekom pandemije, cyber-kriminalci su također prilagodili svoje strategije. Napadi poput “card-not-present” prevare postali su uobičajeni, gdje se kartica koristi za online kupovinu bez fizičkog prisustva same kartice.

Ovi slučajevi često ostavljaju žrtve s gubitkom novca i dugotrajnim procesom povrata sredstava.

Sve više građana iz Bosne i Hercegovine se žali da im neko uzima pare sa bankovnih računa. Za samo 1 dan, prijavljene su čak 2 krađe u iznosu od 3.800 KM i to u Orašju piše Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Jednoglasno usvojen “Adnanov zakon”, mladić može biti operisan do kraja sedmice

Evo šta kaže policija.

Dana 11. 4. 2024. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Z.D. rođen 1939. godine iz Vareša, štićenik doma za starije i nemoćne „Revira“ iz Orašja, prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom protekla dva mjeseca neovlašteno podizala sa njegove kreditne kartice oko 2.000 KM.

Upravo se čita:  Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

Dana 11. 4. 2024. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.P. rođen 1977. godine iz Orašja prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom mjeseca aprila ove godine neovlašteno podizala sa kreditne kartice njegove majke M.P. rođena 1954. godine, nastanjena u Orašju, koja je štićenica doma za starije i nemoćne „Revira“ iz Orašja, oko 1.380 KM.

Upravo se čita:  Povratnika Mehdina zadesila nedaća: Uginula mu krava od koje je živjela njegova porodica

Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji će zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Teška krađa“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas