Subota, 20 srpnja, 2024

Svetlana Cenić:”Trenutno četiri najvažnije funkcije u državi obnašaju Srbi, zamislite da su četiri Bošnjaka, šta bi Dodik napravio…”

Preporučeno

“Trenutno četiri najvažnije funkcije u državi obnašaju Srbi, što se nikad nije desilo ranije. Ne vodi se računa o rotaciji. Zamislite da su četiri Bošnjaka ili Hrvata kako bi se drugi bunili, pogotovo ako bi bila četiri Bošnjaka”, kazala je kao komentar na raspodjelu pozicija na bh. političkoj sceni za N1.

Istakla je da je čudi kako je SDA od “mašinerije” postala kao “sumohrvač”.

Upravo se čita:  Troškovi zaštite političara u BiH prelaze dva miliona maraka: Da li su opravdani?

“Mene čudi, zaista da SDA koja je mašinerija, sada je kao sumohrvač, ogroman, velik, ali granice kretanja određuju SNSD i HDZ. Oni nemaju čak ni manevarskog prostora. Trenutno četiri najvažnije funkcije u državi obnašaju Srbi, što se nikad nije desilo ranije. Ne vodi se računa o rotaciji. Zamislite da su četiri Bošnjaka ili Hrvata kako bi se drugi bunili, pogotovo ako bi bila četiri Bošnjaka. Oba doma vode kadrovi SNSD-a, također kadrovi SNSD-a su obojica Tegeltija. Znači, izvršna i zakonodavna vlast i sve. Ne pričamo o ekonomiji koja skapava, nego pričaju o pozicijama. Dok gledamo kako se trguje pozicijama i podobnim kadrovima, u isto vrijeme ekonomija i država propadaju”.

Upravo se čita:  Milorad Dodik i Dragan Čović Čović i Dodik pružili podršku Trumpu

Šanse opozicije na izborima?

“Ja bih navijala za opoziciju da vidim ozbiljnu opoziciju. Rađaju se neke nove snage koje nisu kao kesica čaja u vodi puštale različite boje kao kod nas preletači, nešto slabo vjerujem da će imati dovoljno snage da okrenu stvari u svoju korist”, zaključila je Cenić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas