Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Svi najavljuju drastično zahlađanje, evo šta kažu bh. meteorolozi: Kakva nas zima čeka u narednih 15 dana?

Preporučeno

Federalni hidrometeorološki zavod donosi izglede vremena za narednih 15 dana, tačnije do 22. januara.

Prema prognozi FHMZ-a druga sedmica u januaru na području Bosne i Hercegovine protećiće djelimično u zimskom ugođaju. U centralnoj i istočnoj Bosni preovladavaće pretežno oblačno vrijeme sa povremeno slabim snijegom koji će stvarati novi snježni pokrivač, kako na planinama tako i u nižim podučjima.

Sredinom sedmice u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla. Na sjeveru Bosne prognozira se susnježica i kiša. Pretežno sunčano i djelimično oblačno izgledno je na jugu i jugozapadu zemlje.

Upravo se čita:  Profesor Vedran Zubić objasnio zašto su zemljotresi česti u BiH

Temperature zraka primjerene dobu kojem se nalazimo. Minimalne temperature zraka varirat će od -9°C do -3°C u Bosni, na području Hercegovine od -2°C do 3°C. Najviše dnevne temperature između -4°C i 1°C u Bosni, do 6°C na jugu zemlje. Pred kraj sedmice na jugu maksimalne temperature moguće su i do 10°C.

U periodu od 15.01. do 22.01. prema raspoloživim sinoptičkim materijalima preovladavaće pretežno oblačno sa susnježicom ili slabim snijegom u Bosni.

Upravo se čita:  EU šalje novu pomoć: Po 5.000 KM za više od 1.500 građana BiH

Na jugu zemlje uglavnom slaba kiša koja bi mogla tokom dana biti intezivnija.

Jutarnje temperature kretat će se između -6°C i 0°C u Bosni do 4°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -1°C i 4°C, u Hercegovini do 8°, navodi se prognozi FHMZ-a.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas