Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Svi su iz BiH: U filmskoj potjeri karabinjeri u Milanu uhapsili peteročlanu bandu

Preporučeno

Njih šestorica su upravo opljačkali kuću u Bruzzanu i policija je krenula u potjeru za njima

Italijanski karabinjeri su u noćašnjoj akciji uspjeli da uđu u trag petočlanoj bandi iz BiH čije su članove, nakon filmske potjere, uhapsili. Naime, uz podršku karabinjera iz gradova Juliano i Bruzzano, policija je uspjela da locira bandu koja već neko vrijeme pustoši vile u okolini Pocuolija.

Među uhapšenima nalazi se i maloljetna osoba od 17 godina.

Kako prenose italijanski mediji, riječ je o pripadnicima romske zajednice. Svi oni navodno žive u romskom naselju Karafijelo, ali svi imaju bh. državljanstvo.

U saopćenju policije navodi se da su noćas uhapšeni: Osmanović Adelko (33), rođen u BiH, O.L., (17), rođen u Napulju, Hadžović David (24) rođen u BiH, Seferović Smoki (25) i Seferović Toni (24), takođe rođeni u BiH.

Inače, karabinjeni iz mjesta Đuljano sinoć su dobili dojavu o pljački te informaciju da su pljačkaši pobjegli u tamnom Fiatu. Njih šestorica su upravo opljačkali kuću u Bruzzanu i policija je krenula u potjeru za njima, prenosi ATV.

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o genocidu u Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68...

Još vijesti za vas