Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Svjetski lideri u oblasti drvne industrije grade fabriku u BiH

Autor:Akta.ba

"Fabrika Flakes još je jedan proizvodni pogon koji će doprinijeti daljem razvoju Bosanske Krupe koja je u prvih osam mjeseci 2023. godine imala izvoz u vrijednosti od 101, 5 miliona KM", poručio je Egrlić.

Preporučeno

Predstavnici multinacionalne kompanije Fantoni iz Udina, Italija su posjetili Bosansku Krupu, te najavili nove investicije na tom području, saznaje Akta.ba.

“Danas smo imali zadovoljstvo i priliku biti domaćini predstavnicima multinacionalne kompanije Fantoni iz Udina, Italija, koji su započeli novu investiciju u Bosanskoj Krupi u oblasti drvne industrije i okončali prvu fazu. Ono što nam je prezentirano zvuči jako optimistično, te u sljedeće dvije do tri godine možemo očekivati još dvije faze i dalje investicije i razvoj njihove firme Flakes doo Bosanska Krupa”, rekao je Armin Halitović, gradonačelnik Bosanske Krupe.

Upravo se čita:  Vlada FBIH odobrila sredstva za dovršetak izgradnje Klinike za dječije bolesti u Mostaru i opremanje ortopedske sale na klinici u Tuzli

Halitović ističe da im je jako bitno da su italijanski investitori potvrditi dobar poslovni ambijent u njihovom gradu, te da su opravdali njihova očekivanja.

Naime, oni će sa svojom fabrikom Flakes u Bosanskoj Krupi uskoro krenuti u izgradnju fabrike za proizvodnju MDF ploča.

“Bilo mi je zadovoljstvo posjetiti fabriku Flakes u Bosanskoj Krupi u kojoj je najavljena nova investicija, pa bi u narednom periodu trebala biti izgrađena fabrika za proizvodnju MDF ploča”, rekao je Ahmet Egrlić, predsjednik VTK BiH.

Upravo se čita:  U Parlamentu BiH upućena inicijativa za smjenu ministra odbrane Zukana Heleza: Tvrde da je uznemirio javnost

Istakao je kako zajednički rad i kontinuirana podrška institucija vlasti i privrednika mogu dovesti do stvaranja pogodnih uvjeta za strane investicije.

“Fabrika Flakes još je jedan proizvodni pogon koji će doprinijeti daljem razvoju Bosanske Krupe koja je u prvih osam mjeseci 2023. godine imala izvoz u vrijednosti od 101, 5 miliona KM”, poručio je Egrlić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo