Srijeda, 22 svibnja, 2024

Svjetski lideri u oblasti drvne industrije grade fabriku u BiH

Autor:Akta.ba

Preporučeno

"Fabrika Flakes još je jedan proizvodni pogon koji će doprinijeti daljem razvoju Bosanske Krupe koja je u prvih osam mjeseci 2023. godine imala izvoz u vrijednosti od 101, 5 miliona KM", poručio je Egrlić.

Predstavnici multinacionalne kompanije Fantoni iz Udina, Italija su posjetili Bosansku Krupu, te najavili nove investicije na tom području, saznaje Akta.ba.

“Danas smo imali zadovoljstvo i priliku biti domaćini predstavnicima multinacionalne kompanije Fantoni iz Udina, Italija, koji su započeli novu investiciju u Bosanskoj Krupi u oblasti drvne industrije i okončali prvu fazu. Ono što nam je prezentirano zvuči jako optimistično, te u sljedeće dvije do tri godine možemo očekivati još dvije faze i dalje investicije i razvoj njihove firme Flakes doo Bosanska Krupa”, rekao je Armin Halitović, gradonačelnik Bosanske Krupe.

Upravo se čita:  Osjetno pojeftinilo gorivo na pumpama u BiH, ovo su nove cijene

Halitović ističe da im je jako bitno da su italijanski investitori potvrditi dobar poslovni ambijent u njihovom gradu, te da su opravdali njihova očekivanja.

Naime, oni će sa svojom fabrikom Flakes u Bosanskoj Krupi uskoro krenuti u izgradnju fabrike za proizvodnju MDF ploča.

“Bilo mi je zadovoljstvo posjetiti fabriku Flakes u Bosanskoj Krupi u kojoj je najavljena nova investicija, pa bi u narednom periodu trebala biti izgrađena fabrika za proizvodnju MDF ploča”, rekao je Ahmet Egrlić, predsjednik VTK BiH.

Upravo se čita:  Bećirović: Hvala UK na podršci za usvajanje rezolucije o Srebrenici

Istakao je kako zajednički rad i kontinuirana podrška institucija vlasti i privrednika mogu dovesti do stvaranja pogodnih uvjeta za strane investicije.

“Fabrika Flakes još je jedan proizvodni pogon koji će doprinijeti daljem razvoju Bosanske Krupe koja je u prvih osam mjeseci 2023. godine imala izvoz u vrijednosti od 101, 5 miliona KM”, poručio je Egrlić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas