Subota, 2 ožujka, 2024

Tegeltija ipak popustio: Zakazana sjednica Vijeća ministara u vezi finansiranja izbora

Preporučeno

Rok za osiguranje novca za izbore ističe 19. maja, a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla obaviti sve neophodne radnje i pripreme za izbore.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas u 14 sati održat će telefonsku sjednicu koju je zakazao predsjedavajući Zoran Tegeltija.

Jedina tačka dnevnog reda je osiguranje novca za Opće izbore 2022.

Upravo se čita:  Jeziva poruka stigla u sarajevsku osnovnu školu: 'Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi'

Podsjetimo, rok za osiguranje novca za izbore ističe 19. maja, a kako bi Centralna izborna komisija BiH mogla obaviti sve neophodne radnje i pripreme za izbore.

CIK BiH je od Vijeća ministara BiH tražila da iz tekućih rezervi izdvoji 12,5 miliona KM koliko im je potrebno u ove svrhe.

Ovo je za N1 nezvanično potvrđeno iz jedne od vladajućih stranaka.

Upravo se čita:  Nevjerovatni podaci: Puter tri, a mlijeko dva puta skuplje u BiH nego u Hrvatskoj

Prije nešto više od mjesec dana rukovodstvu Vijeća ministara pisali su ambasadori na čelu sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

“U slučaju da ova obaveza ne bude ispunjena, kada BiH jasno ima raspoloživa sredstva, podsjećamo da međunarodna zajednica zadržava neophodne instrumente kako bi podržala Mirovni sporazum i zaštitila održavanje općih izbora”, navodi se u pismu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas