Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Temperature padaju za više od 20 stepeni: Stiže veoma hladan talas koji donosi obilan snijeg

Preporučeno

Tokom dana sutra se u BiH očekuje postepeno zahlađenje sa sjevera koje će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica 1; Ivan-sedlo 9; Livno i Sokolac 12; Sarajevo 13; Bugojno, Drvar i Široki Brijeg 14; Trebinje 15; Srebrenica 16; Mostar i Stolac 17; Bihać, Bijeljina, Neum, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 18; Gradačac i Zvornik 19; Doboj 20 i Banja Luka 21 stepen.

U mjestima gdje je danas bilo preko 20 stepeni sutra će na istim lokacijama biti temperature niže za upravo toliko stepeni – 20.

Tokom dana sutra se u BiH očekuje postepeno zahlađenje sa sjevera koje će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Upravo se čita:  Koliko treba da stavite novca u kovertu: Mladenci za jednu svadbu moraju da iskeširaju brdo para

Prijepodne zahlađenje bi zahvatilo sjeverna područja, a u drugom dijelu dana će se proširiti na veći dio zemlje. Na krajnjem jugu bi se zadržala kiša.

Vjetar umjerene jačine. U Bosni će vjetar prijepodne promijenuti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer u večernjim satima. U Bosni temperatura zraka prijepodne većinom između 6 i 12, s tim što će u sjevernim područjima temperatura zraka početi da opada već prije podne, a u drugom dijelu dana i u ostalim područjima. U Hercegovini bi se zadržalo toplo veći dio dana sa temperaturama od 8 do 16 posto, a zahlađenje se očekuje u večernjim satima.

Upravo se čita:  Opasna Milka čokolada u kojoj je pronađena plastika isporučena u BiH

U Sarajevu će biti oblačno, povremeno sa slabom kišom. U poslijepodnevnim satima se očekuje zahlađenje i kiša će preći u snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna oko 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Dolazi nam hladna fronta

Sutra snijeg u većem dijelu zemlje, lokalno i najobilniji u dosadašnjem dijelu ove zime, javlja BHmeteo.

Današnje proljetne temperature i izražena južina uvertira su u naglu promjenu vremena koja nas očekuje u narednih 24 sata. Iz “proljeća” naglo ćemo uskočiti u zimu. Pojedini će dobiti i najveći snijeg u dosadašnjem dijelu zime.

Upravo se čita:  Kilogram pšenice jeftiniji od kifle u pekari

Sa sjeverozapada, preko srednje Evrope približava nam se jaka hladna fronta. Osjetno hladniji vazduh uz padavine koji će sutra tokom dana zahvatati naše krajeve. Zahlađenje uz snijeg najprije u Krajini, već u jutarnjim satima. Kasnije u toku dana kiša prelazi u snijeg širom Bosne, a u noći na subotu i na sjeveru Hercegovine uz lokalno spuštanje snježne granice i do pojedinih nizina Hercegovine.

U noći na subotu u Krajini, a tokom subote i u ostatku zemlje postepen prestanak padavina uz djelimično razvedravanje.

Na karti u prilogu ispod očekivana visina snijega do subote ujutru.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas